Hirdetés

Feketébe öltözik a Western Digital 2 TB-os merevlemeze

Nemrég kezdte meg Solid State meghajtóinak forgalmazását a Western Digital, de természetesen fő profiljukba egyelőre továbbra is a merevlemezek tartoznak. Eddig kétféle 2 TB-os tárkapacitású modell szerepelt kínálatukban, amelyek az asztali számítógépek piacára készültek. Az egyik, amelyik elsőként lépte meg a 2000 GB-os tárkapacitást, a Caviar Green sorozat tagja, és a WD20EADS típusszámot kapta, a másik elsősorban felügyeleti rendszerekhez készült, és WD20EVDS jelzéssel került piacra. Akad azonban a cég kínálatában még egy hasonló méretű merevlemez, amelyet szerverekhez készítettek, ez a WD RE4-GP.


WD RE4-GP hamarosan asztali gépekhez is

A legfrissebb információk szerint az új 2 TB-os merevlemez erre a típusra fog épülni, és a Caviar Black sorozat tagja lesz. Gyorsaságáról a 7200 fordulat per perces adattányérok, a 64 MB-nyi fedélzeti gyorsítótár és a kétprocesszoros vezérlő gondoskodik, amely a Western Digital állítása szerint 25%-kal magasabb teljesítmény elérését teszi lehetővé az előző generációhoz képest. Minden bizonnyal a WD RE4-GP-ben található energiagazdálkodási képességek és a RAID tömböknél hasznos RAID-specific time-limited error recovery (TLER) funkció is megmarad. Ez utóbbi hibás szektorok jelentkezése esetén képes helyettesíteni azokat, mielőtt a RAID vezérlő egység a teljes merevlemezt hibásnak ítéli.

A Western Digital új nagy teljesítményű merevlemeze várhatóan a nyár folyamán kerül forgalomba, egyes források szerint az ára 300 dollár körül alakul majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés