Hirdetés

Fekete-fehér Radeon RX 480 Armor VGA-k az MSI-től

A referencia és a Gaming modellek közti apró lyukat tömi be gyártó az új kártyákkal.

Az MSI négy Armor szériás kártyát jelentett be, amelyekkel majdnem megduplázta a Radeon RX 480 VGA felhozatalát, hiszen a 8 GB-os VRAM-mal szerelt referencia modell mellett már jó ideje elérhető a Gaming és Gaming X család négy kártyája – ezeken belül a 4 és 8 GB-os variánsok. Az Armor kiadásban egyaránt megtalálhatóak 4 és 8 GB-os fedélzeti memóriával felszerelt, tunigolt (OC) és tuningmentes példányok.

A teljes MSI RX 480 Armor család A teljes MSI RX 480 Armor család A teljes MSI RX 480 Armor család A teljes MSI RX 480 Armor család
A teljes MSI RX 480 Armor család [+]

A két kártyahelyet elfoglaló, PCIe x16 foglalatba illeszkedő vezérlőkre fekete-fehér színvilágú, dupla "TorX" ventilátorral szerelt hőcsöves hűtés került, mely a Gaming család TwinFrozr hűtéséhez hasonlóan szintén képes némán üzemelni, amennyiben a GPU hőmérséklete nem éri el a 60 °C-ot. Arra nem térnek ki az MSI-nél, hogy a nyomtatott áramköri lap mennyiben különbözik a Gaming családétól, már ha egyáltalán van eltérés, ám az biztos, hogy hátlapi kimenetek (2 db DisplayPort, DL-DVI-D, 2 db HDMI), valamint a tápcsatlakozó száma és típusa (1 db 8 tűs PCIe) teljesen egyezik.


[+]

Az órajelek tekintetében a nem OC jelzésű kiadásoknál memóriamérettől függetlenül 1266 MHz-es referencia magórajelet állítottak be, míg az OC-s egyedeknél ennél valamivel magasabb, 1291 MHz ez az érték. Ami a DDR5 memória frekvenciáját illeti, a 4 GB-os kártyák effektív 7000, a 8 GB-osak effektív 8 GHz-es beállítással futnak.


[+]

Árakkal az MSI egyelőre nem szolgált, de a pletykák szerint a Gaming kártyáknál 20 dollárral alacsonyabb összegre lehet számítani.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Előzmények

Hirdetés