Hirdetés

Februárban érkezik a Prescott

Az X-bit labs Intelhez közeli forrásokra hivatkozva arról számolt be tegnap, hogy a Prescott magos Pentium 4 processzorok hivatalos premierje február 2-án lesz. A 90 nanométeres csíkszélességgel gyártott chip 3,4, 3,2, 3, 2,8 és 2,80A GHz-es változatokban kerül piacra a bemutatót követően. Az A jelölésű, feltehetően Mobile Pentium 4 modell 533 MHz-es rendszerbuszt használ és nincs benne aktiválva a Hyper-Threading technológia.

A Prescott megnövelt elsőszintű adat- és trace cache-t (16, illetve körülbelül 32 kbyte) és nagyobb, 1 Mbyte méretű másodszintű gyorsítótárat tartalmaz. A processzor további újdonsága a javított Hyper-Threading és az SSE3 néven bemutatkozó 13 új utasítás. Egyes pletykák szerint a processzor emellett 64 bites működésre is fel van készítve, de ezt a funkciót a gyártó még jó ideig nem aktiválja.

A Prescott kezdetben a jelenleg is használt mPGA478 tokozásban kerül forgalomba, majd a második negyedévtől megjelennek az LGA775 tokozású modellek. A lap úgy tudja továbbá, hogy 3,4 GHz-en futó, Northwood magos sima és Extreme Edition modellek is napvilágot látnak a Prescott premierjének napján.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés