Hirdetés

Faborítású Envy x360-at kap Japán

A HP új üdvöskéje nem csak kívül, de belül is különleges elemeket tartalmaz.

Idén már írtunk a HP Envy x360 szériájának frissítéséről, a sorozat most bemutatott új tagja azonban mindenképp megér néhány plusz karaktert – már csak azért is, mert a márciusi újdonságokkal ellentétben ez már 13,3 hüvelykes kijelzővel próbál hódítani.


[+]

Az Envy x360 Wood Edition már a nevéből is sejthető módon a notebookok piacán ritkának számító fa burkolattal rendelkezik, melyet a csuklótámaszon és vele együtt a touchpaden találunk. A mondat második részének írásakor elgondolkodtunk, hogy vajon tényleg valódi fáról van-e szó, vagy csak a csuklótámasz büszkélkedhet ezzel az anyaggal, a mutatóeszközön pedig csak egy a fa mintájához hasonló megjelenésű, ám műanyag felülettel van-e dolgunk, mi mindenesetre – japán nyelvtudás hiányában – elhisszük, hogy a HP-nak sikerült kiviteleznie az első verziót.


[+]

A Full HD felbontású kijelzőt meghajtó hardver tekintetében is egzotikumra bukkanhatunk a kiviteltől függően AMD Ryzen 3 3300U, Ryzen 5 3500U és a Ryzen 7 3700U processzorok, valamint a melléjük passzintott Radeon Vega 6, 8 és 10 személyében, hiszen ezek jó tulajdonságaik ellenére nem a legnépszerűbb megoldások a hordozható számítógépek piacán. Memória szempontjából 8 vagy 16 GB közül választhatunk, az adattároló pedig egy 256 vagy 512 GB-os PCIe SSD lehet.


[+]

16 milliméteres vastagságát is figyelembe véve érthető, hogy a gép oldalaira két USB 3.0 Type-A, egy USB 3.0 Type-C, egy SD kártyaolvasó és egy 3,5 milliméteres jack csatlakozón kívül nem is fért más, a vezeték nélküli kapcsolatok szempontjából pedig egy ac-s Wi-Fi és egy 4.2-es Bluetooth modullal kell beérnünk. Az 1,28 kg tömegű gépbe ezen kívül befért még egy 14,5 órás üzemidőt biztosító akkumulátor és egy négyhangszórós Bang & Olufsen hangrendszer is.


[+]

A HP Envy x360 13 Wood Edition notebook egyelőre csak Japánban lesz elérhető, 855 dollárnak megfelelő jenes alapáron, hogy később a többi régióban is megvásárolhatjuk-e a faborítású noteszgépet, az valószínűleg még a vállalat számára is kérdéses.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés