Hirdetés

Ezúttal az egyes Intel processzorok IGP-jében találtak biztonsági rést

A vállalat gyorsan ki is adta a szükséges javításokat, amelyeket érdemes telepíteni.

Az Intel bejelentette, hogy bizonyos processzoraik IGP-iben található egy sérülékenység, amelyet kihasználva jogosultsággal nem rendelkező felhasználók is hozzáférhetnek bizonyos adatokhoz az adott gépen belül. A CVE-2019-14615-ös besorolású biztonsági rés közepesen veszélyesnek mondható, mivel a kihasználása csak lokális formában lehetséges, de így is fontos az elkészült javítások telepítése.

A probléma az érintett processzorok IGP-iben található. Ezen belül a Gen7, Gen7.5 és Gen9 architektúra az érintett (vagyis a Broadwell kivételével az Ivy Bridge-től a Comet Lake-ig minden lapka), a Gen8 csak azért nem, mert erre már korábban készült egy olyan javítás, ami kihasználhatatlanná teszi az újonnan felfedezett sebezhetőséget. Természetesen inaktivált IGP mellett nincs gond, de sok irodán belül eleve nem használnak különálló, dedikált grafikus vezérlőt, és ilyenkor még a helyi szintű hozzáférés is veszélyt jelent, tehát védekezni kell a biztonsági rés ellen.

Az Intel kiemelte, hogy az Ivy Bridge, a Bay Trail és a Haswell esetében még csak részlegesen kezelik a gondot a Windows operációs rendszeren, de készül ezekhez is olyan meghajtó, amely teljes védelmet ad. A probléma jellege miatt egyébként maga a javítás nem okoz majd észrevehető sebességcsökkenést.

A javítások a legtöbb operációs rendszerre elérhetők, ha esetleg van kivétel, akkor rövid időn belül ott is telepíthetők lesznek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés