Hirdetés

Ezeken a grafikus vezérlőkön működhet az Apple Metal API-ja

Az Apple idén bejelentette, hogy a Metal API-t az iOS-ről áthozzák a Mac OS X új verziójára is, ám arról korábban még nem szóltak a hírek, hogy konkrétan mely grafikus vezérlők lesznek támogatva. A leleplezés azonban csak idő kérdése, és bár ez hivatalosan még nem történt meg, de az elérhető meghajtókból már borítékolható a támogatás.

A tesztelésre kiadott meghajtókban a támogatás jelenleg az Intel Ivy Bridge és Haswell processzorok IGP-ihez, az NVIDIA Fermi, Kepler és Maxwell architektúrára épülő GeForce vezérlőihez, illetve az AMD GCN-es Radeonjaihoz, vagy FirePro megoldásaihoz érhető el. Ez azonban csak az alap támogatást jelenti. A többi igazából a fejlesztőkön múlik, hiszen alacsony hardverelérést kínáló grafikus API-ról van szó, tehát a végső program teljesítménye nagyon függ attól, hogy a fejlesztő az említett hardverek közül melyeket támogatja kiemelten. Vélhetően az Intel és az AMD megoldásai lesznek kiemelten kezelve, mivel ezek vannak a legmodernebb Apple termékekben, és a vállalat számára ezek kiszolgálása nagyobb prioritású. Érdekesség, hogy a Metal meghajtót minden hardverhez az Apple írja.

A specifikációknak nem megfelelő grafikus vezérlőkön az OpenGL valamelyik korábbi verziója továbbra is elérhető lesz, de a Metal API-ra írt programok futtatására ezek képtelenek lesznek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés