Hirdetés

Mozgásvezérlést minden eszközbe!

A gesztusalapú vezérlésnek két fajtája van, az egyik amikor a G szenzorokkal ellátott távirányítókkal kell hadonászni, a másik pedig amikor a felhasználónak a kezével kell kaszálnia, mutogatnia, egy kamera érzékeli ezeket a mozdulatokat, és továbbítja az információt a készülékbe. Ez utóbbi megoldás egyelőre nem igazán elterjedt, mindössze egy pár gyártó tévéinél, illetve persze a Kinectnél találkozhattunk eddig ilyesmivel.

eyeSight Onecue
eyeSight Onecue [+]

De most ez megváltozhat, hiszen az  eyeSight Technologies előlépett a saját kamerával rendelkező Onecue névre hallgató termékkel, amely elméletileg minden olyan eszközt kiegészíthet ezzel a funkcióval, amely infravörös úton vezérelhető, és/vagy rendelkezik Wi-Fivel. A teljes értékű használathoz le kell tölteni egy alkalmazást egy iOS vagy Android-alapú eszközre, és annak segítségével teljesen személyre szabható, hogy adott mozdulatnál az adott termék mit reagáljon.

Amennyiben erre nincs mód, például mondjuk egy belépő szintű mikro hifi vagy tv esetében, akkor csak az alapfunkciók működnek. Tehát ha az ember mondjuk felemeli a kezét, akkor növekszik a hangerő, vagy ha a szája elé teszi az ujját, akkor elnémul. Beállítható, hogy egyszerre minden csatlakoztatott eszközre hasson a mutogatás, de értelemszerűen az is, hogy csak egyet érintsen. Az Onecue már előrendelhető 130 dolláros áron, ha valaki később szerezné be, akkor már 200 dollárt kell majd érte kiperkálnia.

Előzmények

Hirdetés