Hirdetés

Extrém USB-s alkatrészek

Az USB, vagyis Universal Serial Bus megalkotásakor a fejlesztők szeme előtt egy nagy cél lebegett: létrehozni egy olyan rendszert, amely a lehető legnagyobb kompatibilitással rendelkezik, tehát univerzális lesz, ráadásul a csatolandó eszközöket csak be kell dugni, és már működnek is. Billentyűzet, egér, nyomtató, scanner, kártyaolvasó, külső meghajtók - a cél megvalósult, ám a mérnökök valószínűleg nem is sejtették, ezek mellett milyen elvont "teremtményeket" fognak a világra szabadítani. Természetesen ismét japán műszaki csodákról van szó.

Az USB-re köthető LED lámpa nem számít újdonságnak, az USB-s telefontöltő pedig egyenesen ötletes megoldás. Körülbelül 1 hónapja jelent meg az univerzális soros portot használó italmelegítő, mellyel kávét, teát, vagy bármilyen más folyadékot melegíthetünk. Most pedig újabb eszközök kerültek piacra, ráadásul bárki meg is vásárolhatja őket a japán internetes boltoknak köszönhetően. Az újdonságok között szerepel az USB-s fogkefe és párna is.

A Rainbow névre hallgató eszközről sajnos a japán nyelvtudásunk hiányosságai miatt részletesebb információkat nem tudtunk meg, így csak a kép alapján tudunk következtetni. Az elektromos fogkeféhez pótfej is jár. Valószínűleg a hardcore LAN party rajongókat célozzák meg az új eszközzel, így azok vehetik nagy hasznát, akik még a fogmosás kedvéért sem tudnak elszakadni a Quake 3 deathmatchtől. A Rainbow fogadtatásáról nincs információnk, a felhasználók állítólag már a Bluetooth verziót várják.

A kényelemre vágyó felhasználók számára fejlesztették ki az USB-s párnákat, melyek kellemesen a user "alá fűtenek". A melegítő párnákkal/pokrócokkal megelőzhető a sokat számítógépező embereknél a derékfájás, valamint jó közérzetet nyújt a langyos-meleg ülő alkalmatosság. A 70x50 cm méretű, 320 gramm tömegű párnákhoz 5 méter kábel jár, ami nagyjából elegendő a legtöbb számítógép esetében. Viszonylag barátságos áron kínálják a több mintában is elérhető eszközöket: 3980 yenbe kerül egy darab, tehát nagyjából 7100 Forintot kérnek el érte.

Az USB a jelek szerint hasonló karriert fut be, mint az autóknál a szivargyújtó, így elképzelhető, hogy hamarosan PC-hez is megjelennek az USB-ről üzemelő, táncoló Elvis figurák vagy világító karácsonyfák. Elvégre az USB fejlődése nem állhat meg...

Azóta történt

Előzmények

  • Szivargyújtó PC-be

    Rá akarsz gyújtani, de sehol sincs egy öngyújtó? Még jó hogy kéznél van a számítógéped...

Hirdetés