Hirdetés

Extrém léghűtés izzadó csúcskártyáknak

Bejelentette legújabb, csúcsteljesítményű videokártyák hűtésére szánt megoldásait az igényes gépépítők körében különösen népszerű svájci Arctic Cooling. Az Accelero Xtreme VGA-hűtők két változatban kerültek fel a cég termékpalettájára: a 2900-as modell az AMD ATI Radeon HD 2900XT/Pro kártyákra, míg testvére, az Accelero Xtreme 8800 a GeForce 8800-as széria különböző tagjaira építhető.

A felépítményt tekintve mindkét Accelero Xtreme VGA-hűtő ugyanazt nyújtja: a kártyát gyakorlatilag teljesen beborító borda 107 lamellából áll, ezekhez a GPU környékéről összesen öt rézcső vezeti el a hőt. A gyártó szerint a három ventilátorral ellátott hűtés maximum 240 wattnyi hőt tud disszipálni, ezzel együtt a referenciahűtéshez viszonyítva akár 20 °C-os GPU-hőmérsékletcsökkenés is elérhető vele.

Az Accelero Xtreme-re szerelt három folyadékcsapágyas ventilátor a hőmérséklet függvényében változtatja fordulatszámát 900 és 2000 fordulat/perces értékek közt. A 8 centiméteres átmérőjű légkavarók speciális, rezgéselnyelő felfogatással rendelkeznek, az Arctic Cooling így rendkívül halk üzemet ígér, jóllehet a zajszintről szokása szerint nem közöl mért értékeket a cég.

Az új VGA-hűtők nem csak a GPU-t, hanem a memóriachipeket és a feszültségszabályzó áramkört is hűvösen tartják, a chipekkel érintkező felületekre a jobb hőátadás érdekében előre felhordták a cég saját fejlesztésű MX-2 hővezető pasztáját.

Az Accelero Xtreme 2900 és 8800 a napokban kerül forgalomba. A hat év jótállással árult hűtők ára Európában nettó 34,9 és 32,9 euró (körülbelül 9200 és 8700 forint áfa nélkül).

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés