Hirdetés

Expert partnernap: Intel

Az Intel előadásának első fele a múlt héten tesztelt tuningbarát processzorokról és a vállalat eddig megjelent SSD-iről szólt. Az új CPU-k még ebben a hónapban elérhetőek lesznek Magyarországon, míg az SSD-k régóta kaphatóak.

Az érdekesebb részt az alaplapok szolgáltatták. Az Intel szóvivője beszámolt a vállalat terméktámogatásáról. A vezető processzorgyártó 3 év garanciát vállal a forgalmazott alaplapjaira, ám a többi gyártóval ellentétben itt termékgaranciáról van szó, ami azt jelenti, hogy egy esetleges meghibásodás esetén az Intel ugyanolyan modellre cseréli a garanciával rendelkező eszközt. Ez a sűrű foglalatváltások közepette komoly előnynek mondható, hiszen két év alatt az aktuális generáció teljesen elavul, és egy garanciális alaplapcsere gyakorlatilag a teljes gép leváltását jelenti.

Intel DH57JG
Intel DH57JG

A vállalat megemlítette, hogy hamarosan elérhető lesz a DH57JG jelzésű Mini-ITX-es alaplap, mely LGA1156-os tokozású processzorokat fogad. A HTPC-kbe ajánlott megoldás a H57-es vezérlőlapkára épül, aminek hála kihasználható a Clarkdale processzorokban található HD Graphics IGP, mely támogatja a DirectX 10-es API-t, valamint képes a Full HD felbontású filmek gyorsítására.

Az alaplapon a DDR3-as memóriákat két darab DIMM foglalat várja, továbbá a PCI Express x16-os portnak hála a multimédiás élmény egy diszkrét grafikus kártyával fokozható. A termék hazai forgalmazása várhatóan az elkövetkezendő hetekben kezdődik meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés