Hirdetés

Expert partnernap: bemutatkoztak a Cooler Master újdonságai

A Expert partnernapon a Cooler Master előadását Jovan Milicevic tartotta. Először az 1992-ben alapított cég jelenlegi helyzetről esett szó, majd a jövőbeli tervek is előkerültek, úgymint a LED-es világítótestek gyártása, amivel az olyan nagy cégek beszállítói lehetnek, mint a Philips, az Osram vagy a GE.

A gyártó termékei három márkában csoportosulnak: CM, CM Storm és Choiix. Előbbi a házakat, tápokat, hűtőket, és egyéb kiegészítőket tartalmazza, míg az utóbbi kettő a gémerekre, illetve a hordozható számítógépekhez tervezett kiegészítőkre épít.

A Cooler Master standja a partnernapon [+]
A Cooler Master standja a partnernapon [+]

Két, belépőszintű számítógépházat mutattak be első körben, az Elite széria 430-as és 370-es modelljét. A két újdonságot azoknak tervezték, akik gémer konfigurációjukat látványos, sok hasznos kiegészítővel ellátott házba szeretnék építeni, de nem kívánnak túl sokat költeni rá. Az egyszerű vonalakkal rendelkező Elite-ok kívül-belül fekete festést kaptak. Az Elite 370 elöl három 5,25”-es, valamint egy 3,5”-es fiókkal van felszerelve, belül pedig további öt 3,5”-es bővítőhely található. A hűtésről a hátul lévő 120 mm-es ventilátor gondoskodik, de van még hely felül további két 120 mm-esnek, elöl egy, illetve oldalt két 120 vagy 140 mm-esnek, továbbá alul egy 80, 90 vagy 120 mm-es légkavarónak is.

Cooler Master Elite 370
Cooler Master Elite 370

Az ugyancsak acélborítású Elite 430-as 190 x 424 x 490 mm méretű, tömege pedig 4,7 kg. Ebbe is ATX és microATX alaplapok építhetők, míg a bővítőhelyekből az előlapon három 5,25 és két 3,5 colos, a háttértárak számára pedig öt 3,5”-os fiók áll rendelkezésre. A ház előreláthatólag valóban olcsó lesz, mindössze 36 euróba fog kerülni.

Cooler Master Elite 430
Cooler Master Elite 430

A Cooler Master egyik legnépszerűbb sorozatának, a HAF (High Air Flow) házaknak már eddig is megjelent néhány különleges változata, most pedig a gyártó egy még jobb, még tökéletesebbre fejlesztett modellel állt elő. A széria zászlóshajójaként érkező HAF X névre keresztelt újdonság a vállalat szerint kiváló hűtéssel rendelkezik, köszönhetően a ház felső részében található két 200 mm-es, az előlapnál rejtőző 230 mm-es és a hátsó 140 mm-es ventilátoroknak. Továbbá van még hely a videokártyá(ka)t szellőztető 80 és 120 mm-es légkavarónak, illetve az oldallapra is rögzíthető még két darab 200 mm-es megoldás. A grafikuskártyák körüli jobb légáramlás miatt egy légterelőt is raktak az első szélkerék mögé. A HAF X már forgalomba került, az ára bruttó 180 euró.

A GX tápegységek mellett szó esett az új Silent Gold tápegységekről is, amelyek – a nevüknek megfelelően – 80 Plus arany minősítést kaptak, ami 90%-os hatásfokot jelent. A sorozat 600, 700, 800, 900, 1000 és 1200 watt teljesítményű modellekből áll. A két legnagyobb megoldás 4-way vagy Quad SLI, illetve CrossFireX rendszerek ellátására is képes, de már a 700, 800 és 900 wattos típusok is használhatók három grafikus kártya meghajtásához. A legkisebb táp 12 voltos ágon 48 amper leadására képes, míg az 1200 wattos modellnél ez az érték 98 amperre változik. Nem kevesebb mint kilenc SATA meghajtó látható el velük, illetve további négy molex csatlakozó található rajtuk.

Cooler Master Silent Gold tápcsalád [+]
Cooler Master Silent Gold tápcsalád [+]

Az előadás további részében említésre került az új SF19 notebookhűtő és az Inferno játékosoknak szánt egér is, illetve a Power Fort hordozható töltő, ami 50 eurós áron kerül forgalomba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés