Hirdetés

Expert partnernap: Asus

Az Asustek Computer képviseletében Gyárfás Róbert kezdte a 2008-as Expert Partnernap utolsó előtti előadását, felvázolva a tajvani cég termékportfólióját és piaci részesedését – a vállalat amellett, hogy a világ egyik legnagyobb PC-s komponensgyártója, újabb területeken is erősítette piaci jelenlétét az elmúlt időszakban. A vállalat történetében mérföldkövet jelentő tavaly nyári Computex óta az Asus márkanév is egyre ismertebb világszerte, méghozzá egyetlen, mondhatni kategóriateremtő terméknek, az Eee PC-nek köszönhetően.

Az Expert Computer Kft. rendezvényén Magyarországon először láthatták az érdeklődők a kis számítógép újabb, 8,9 hüvelykes kijelzővel ellátott változatát, az Eee PC 900-at, melyen már alapállapotban Windows XP operációs rendszer fut. Ez a típus egyébként a jövő hónaptól kerülhet a boltokba, az árról azonban egyelőre nem beszélt az Asus. Gyárfás a bemutatón elmondta, hogy az Asus továbbra sem mint noteszgépre tekint az Eee PC-re, ettől függetlenül a gép nem „korlátozott”, hanem egyszerűen csak más célt szolgál, mint a hagyományos notebookok – fejtette ki a szakember.

Az előadásból az is kiderült, hogy az Eee PC egyik legfőbb vonzerejének a flashalapú adattárolót, azaz az SSD-t tartja a gyártó – tény, hogy az ismert konkurensek többnyire merevlemezzel szállítják saját, hasonló (ár)kategóriába szánt noteszgépeiket.

A bemutató végén az Asus most érkező új, Intel P45 Express-alapú, P5Q sorozatú alaplapjairól is szó esett: az újdonságok extra funkcióit emelték ki, így az EPU-6 energiaszabályozó egységet (mely a számítógép hat komponensét tudja vezérelni, illetve felügyelni), valamint az Express Gate nevű önálló rendszerkörnyezetet, mely a drágább típusokon külön SSD-n, az olcsóbbakon pedig a merevlemez egy erre elkülönített partícióján található. A P5Q széria három típusa, a P5Q, a P5Q Deluxe és a P5Q3 Deluxe alaplapok a jövő hét elejétől kaphatók az Expert Computer Kft.-nél.

Azóta történt

Előzmények

  • Expert partnernap: prológus

    Elkezdődött az egyik legnagyobb hazai számítástechnikai nagykereskedés partnernapja. Élő tudósítás a Margitszigetről.

Hirdetés