Hirdetés

Expert partnernap: AMD és Sapphire

Ahogy az várható volt az AMD a Sapphire társaságában tartotta a bemutatóját, mely többnyire a grafikus kártyák körül forgott, ám a Leo platform is megtekinthető volt, méghozzá testközelből. Magáról a rendszerről már egy korábbi hírünkben írtunk. A tesztgép az AMD 8-as sorozatú lapkakészletét alkalmazta, a processzor szerepét pedig a Phenom II X6 1090T néven ismert csúcsmodell töltötte be. A masina támogatja az AMD Overdrive szoftvert, mellyel számos finomhangolási lehetőség érhető el, sőt Black Edition processzor alkalmazása mellett a processzormagok manuális konfigurálására is lehetőség van.

A grafikus megjelenítésért a 2 GB-os memóriával felszerelt Radeon HD 5870 felelt, mely nem kevesebb, mint hat megjelenítőt hajtott meg. Az AMD prezentálta az egyszerűen beállítható kávakorrekció működését, valamint az Eyefinity álltal nyújtott élményt is a közönség elé tárta. Bár a vállalat szóvivője hangsúlyozta, hogy az EyeFinity 6 technológia a játékhoz is megfelelő, a személyes tapasztalatunk alapján azonban meg kell jegyeznünk, hogy a vízszintes káva nagyon zavaró. A három monitoros megoldás viszont sokkal jobb élményt biztosít, így az a játékok mellé is ajánlható.

AMD Leo platform
AMD Leo platform (forrás: PROHARDVER!) [+]

A Leo platformon az impozáns Google Earth mellett az Assassins Creed 2 futott. A sebességgel lényegében nem volt probléma, de egy jelenet alkalmával érezhetően megakadt a program, ám komolyabb tesztelés nélkül ezt elsősorban a memória számlájára írjuk.

Az AMD két notebook esetében egy rögtönzött videókonvertálást is bemutatott, ahol az egyik masina a CPU, míg a mások a GPU erejét hasznosította. A nyertes személye természetesen eleve nem volt kérdéses. A grafikus processzor a jól párhuzamosítható feladatokban tekintélyt parancsoló teljesítményt mutat fel, de amíg a legtöbb program a CPU-n fut, addig ez amolyan extra szolgáltatásnak fogható fel.

A Sapphire szóvivője főleg a cég működéséről és termékkínálatáról beszélt, de bemutatott egy érdekes weboldalt is. A Sapphire Helper egy, a vásárlást segítő szolgáltatás, mely a Radeon HD 5000 sorozat fő technológiáiról számol be, sőt egy egyszerű igényfelmérés után ajánl pár terméket is az aktuális kínálatból. Az weboldal az Expert Computer Kft. közbenjárásának hála magyar nyelven is elérhető.

Előzmények

Hirdetés