Két Windows egy tableten – ez a SmartPaddle Pro

Manapság már rengeteg PC-re telepítenek a felhasználók két operációs rendszert, így jogosan merülhet fel a kérdés, hogy miért pont a tableteket kellene megfosztani ettől a lehetőségtől. Alapvetően nem kell, hogy így legyen, és állítólag több gyártó is gondolkodik olyan rendszeren, mely egyszerre tartalmaz előtelepített Android és Windows operációs rendszert. Az eviGroup viszont némileg speciálisabb koncepciót gondolt ki, a SmartPaddle Pro ugyanis egy olyan tablet, amely előtelepített Windows 7 és Windows 8 operációs rendszert is kap. Ennek persze nem biztos, hogy túl sok értelme van, de ha valakinek mégis ilyen igényei vannak egy tabletnél, akkor a lehetőség adott.

A SmartPaddle Pro egyébként technikailag egy mondhatni átlagos táblagép, hiszen 11,6 colos érintésérzékeny kijelzője 1366x768 pixeles felbontással rendelkezik, emellett a termék tartalmaz egy Wi-Fi, egy Bluetooth és egy Ethernet vezérlőt, két USB és egy micro HDMI portot, valamint egy SDHC, illetve egy SIM interfészt. Utóbbival lényegében lehetőség adódik a 3G-s internetre, emellett a termék rendelkezik még előlapi 1,3 megapixeles webkamerával és gyorsulásérzékelővel, továbbá opcionálisan GPS modul is igényelhető.


[+]

A 13 mm vékony vázban a számításokat egy nagyon réginek mondható Intel Atom N450 jelzésű processzor végzi, melynek egyetlen processzormagja 1,66 GHz-es órajelen üzemel. Az IGP szerepét egy GMA X3100 tölti be, ami már megjelenésekor sem kiemelkedő képességeiről volt híres, így a vállalat az NM10-es lapkához hozzákapcsolt egy Broadcom Crystal HD vezérlőt, mely x1-es PCI Express 1.0-s csatolón keresztül próbál segíteni a rendszernek a videók gyorsításában. Ez jellemzően jól megy neki, de pár Full HD-s flashvideó esetében lehetnek apróbb akadások. A rendszermemória kapacitása 1 vagy 2 GB lehet, míg az adatokat egy 32 vagy 64 GB kapacitású Sandisk SSD tárolhatja. A lítium-ionos akkumulátor kapacitásáról nincs hír, de az Evigroup szerint maximum 5 órás üzemidőre van kilátás.

Az elsősorban üzleti felhasználóknak szánt SmartPaddle Pro kiegészítőket is kap, így maga a tablet egy dokkolóba helyezhető, azaz konkrétan asztali számítógéppé válik, a munkát pedig a vezeték nélküli billentyűzet könnyíti meg. A dokkoló a tablet interfészei mellett további három USB 2.0 és egy Ethernet portot kínál. Ezenkívül a termék mellé egy igényes védőtok is jár.


[+]

A Windowsok szempontjából egy 32 bites Windows 7 Home Premium és egy Windows 8 Consumer Preview kerül előtelepítésre. Utóbbi később ingyen frissíthető lesz a végleges változatra, amint az megjelenik. A két Windows az oka annak is, hogy az eviGroup a nagyon réginek mondható Pine Trail platformra építette a rendszert, mivel az érkező Clover Trail Atomokhoz csak Windows 8-ra lesz terméktámogatás, Windows 7-re már nem. Eközben a Pine Trail utódjának számító újabb Cedar Trail platform esetében pont fordított a helyzet és a Windows 8 hitelesített támogatása marad ki. A Pine Trail platform esetében viszont az Intel rendelkezik Windows 7 driverekkel, és a Windows 8-hoz is lesznek WHQL aláírással rendelkező meghajtók.

Az eviGroup SmartPaddle Pro 759 euróért vihető majd haza.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés