Hirdetés

Ilyen lett volna az EVGA GeForce RTX 4090-es VGA-ja

A tervezés fényében hatványozottan sajnálhatjuk, hogy a szóban forgó termék soha nem fog piacra kerülni.

A közelmúltban igen szomorú ténnyel kellett szembesülnünk, miszerint az NVIDIA kártyák nagy húzómárkája, az EVGA megszüntette a partneri kapcsolatot a zöldekkel.

(forrás: JayzTwoCents YouTube) [+]

Ennek egyenesági következménye, hogy a GeForce RTX 40-es sorozattól kezdve nem fogunk látni VGA-kat az amerikai cégtől, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne esélyünk egy röpke bepillantást nyerni abba, hogy milyen lett volna a patinás logót viselő Ada Lovelace csúcsmegoldás.

(forrás: JayzTwoCents YouTube) [+]

Két ismert YouTuber – JayzTwoCents, valamint Stephen Burke a Gamers Nexustól – kapott egy GeForce RTX 4090 FTW3 kvalifikációs mintát a vállalattól (amikből elvileg összesen húsz darab készült), amelyen csupán a "Next Gen Graphics" felirat szerepel, hiszen a jenkik már nem használhatják a "GeForce RTX" márkajelzést.

A Dual BIOS kapcsolójához állapotjelző LED is tartozik
A Dual BIOS kapcsolójához állapotjelző LED is tartozik (forrás: JayzTwoCents YouTube) [+]

A nikkelezett réz kontaktfelülettel érkező, hőkamrás hűtést felvonultató vezérlő majdhogynem kompaktnak hat más RTX 4090-esek mellett, mivel nem sokkal nagyobb, mint az előző generációs EVGA RTX 3090 Ti (noha a borda méretesebb, plusz jóval sűrűbben, nagyjából 1,3 mm-enként lamellázott), és örvendetes módon megtartotta a tápcsatlakozó orientációját, azaz a 16 tűs 12VHPWR dugasz a konstrukció elején/oldalán nyert elhelyezést, így az nem hajlik meg az átlagos miditoronyba történő beépítésnél.

(forrás: Gamers Nexus YouTube) [+]

Ez a hajlás azért jelentkezik, mert sok GeForce RTX 4090 mintegy 15 cm magas, és nem vertikális beszerelésnél erre még rá kell számolni azt a 3,5 cm-t, ami ahhoz kell, hogy az új tápkonnektor egyenesen álljon, ergo nem célszerű olyan géplakokat erőltetnünk, amelyeknél a támogatott processzorhűtők magassága 185 mm-nél kevesebb (és ugye ez is határeset).

(forrás: Gamers Nexus YouTube) [+]

Az ominózus merevítő, ami meggátolja a megrogyást/deformációt.
Az ominózus merevítő, ami meggátolja a megrogyást/deformációt. (forrás: JayzTwoCents YouTube) [+]

Az EVGA "nem létező" modellje az I/O plate-jén sem mondható konzervatívnak, ugyanis egy egyedi kivitelezésű megoldást használ a kártya megrogyásának/meghajlásának megakadályozására, amit az e bekezdés felett elterülő képen vehetünk szemügyre. Bár tartozékként járt volna a csomaghoz a megint csak sajátos, RTX 3090 Ti FTW3-nál látott eLeash "támaszték" (a "felfüggesztés" a pontos kifejezés), a friss plate dizájn miatt nem igazán lettünk volna ráutalva a bevetésére.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés