Hirdetés

Új verzió érkezik az EVGA GeForce GTX 670 FTW-ből

Az EVGA bemutatott egy új verziójú GeForce GTX 670-es FTW LE jelzésű VGA-t, ami a májusban bemutatott FTW típusú alapmodellt egészíti ki. Az újdonság a nyomtatott áramköri lap és a hűtés szempontjából teljesen megegyezik az előddel, ami ráadásul a GeForce GTX 680 referenciájára épít. Az LE verzió esetében a fő különbség, hogy a GK104-es lapkára épülő rendszer nem kap akkora gyári tuningot, így a GPU 1344 CUDA magja 941 MHz-en, míg a 2 GB-os GDDR5 szabványú fedélzeti memória effektív 6 GHz-en üzemel. Az átlagos GPU Boost a megszokott 1019 MHz lesz. Összehasonlításképpen az eredeti FTW modell mag-, GPU Boost és effektív memóriaórajel rendre 1006, 1084 és 6208 MHz.


[+]

Az EVGA a kártya hátlapján nem változtatott, így továbbra is két darab dual-link DVI, egy 3 GHz-es HDMI 1.4a, illetve egy DisplayPort 1.2 HBR2 interfész található rajta. Arról nincs információ, hogy az órajel csökkentésére miért volt szükség. A legvalószínűbb magyarázat, hogy várnál kevesebb FTW modell fogyott, így azokat egy új BIOS-szal visszafogták, és tulajdonképpen eladják olcsóbban, kisebb teljesítmény és FTW LE jelzés mellett.


[+]

A 2 GB-os EVGA GeForce GTX 670 FTW LE forgalmazása már megkezdődött. A termék ára 390 dollár körül alakul, ami mintegy 20 dollárral olcsóbb a normál változatnál.

  • Kapcsolódó cégek:
  • EVGA

Előzmények

Hirdetés