Hirdetés

Evergreen előtt, raktársöprés után

A múlt héten napvilágra került információk szerint újabb Radeonnal gazdagodik az AMD kínálata, a HD 4750-es modellel. Elsőként a PowerColor készítette el saját megoldását, amely a 40 nm-es gyártástechnológiával készült, RV740 kódnevű chipre épül. A 640 shader processzort tartalmazó lapka 32 darab textúrázó csatornával dolgozik, és 730 MHz-es órajelen jár. Ehhez 128 bites adatbuszon összesen 512 MB, GDDR5-ös szabványnak megfelelő memóriachip kapcsolódik, ezek effektív órajele 3200 MHz lesz.


Forrás: INPAI [+]

Az INPAI-tól származó képek szerint a PowerColor HD Radeon 4750  szakasztott mása a Computexen bemutatott HD 4770 PCS-nek. Az egyedi nyomtatott áramköri lapon 3+1 fázis látja el az RV740-es grafikus processzor táplálását, viszont hiányzik a kiegészítő tápcsatlakozó, így a kártya kizárólag a PCI Express sín által biztosított áramellátásra támaszkodhat, ami bizonyára a tuningnak is korlátokat szab.


Forrás: INPAI [+]

Hűtésére az Arctic Cooling készítette aktív megoldást választotta a gyártó, ami amellett, hogy a grafikus processzort hűti, a memóriák számára is biztosít némi légáramot. A CrossFireX rendszerek kialakítására is alkalmas Radeon HD 4750-es kimenetei között egy analóg D-Sub, egy DVI és egy HDMI csatlakozót találni, ára 80 dollár körül alakul majd.

Előzmények

Hirdetés