Hirdetés

Az év végéig több FirePro VGA is féláron vásárolható meg

Az AMD a Pekingben tartott konferenciáján bejelentette, hogy az év végéig elérhető lesz az Experience AMD FirePro program, melynek keretében a felhasználók viszonylag olcsón kipróbálhatják a FirePro VGA-kat. Egészen pontosan arról van szó, hogy az AMD FirePro W9100, W8100, W8000, W7000, illetve a szerverekbe szánt FirePro S9000 és S7000 jelzésű termékek eredeti árából 50%-ot vissza lehet igényelni, így most féláron lehet kipróbálni az említett megoldásokat.

Az akció független a kereskedőktől, így az adott vásárló az AMD által hivatalosan elismert kereskedőnél teljes árat fizeti meg, de az alábbi oldalon lehet regisztrálni egy promóciós kódra, amelyet a termék megvásárlása után be lehet váltani az AMD-nél, és a számla birtokában a vállalat visszaadja a kifizetett pénz felét. A promóció jelenleg Észak-Amerikára, az Egyesült Királyságra, Németországra, Franciaországra, Indiára, Kínára, Koreára Szingapúrra és Japánra vonatkozik. A keleti országokhoz az alábbi oldal promóciója tartozik.

Az AMD nem zárkózik el attól, hogy egy hasonló promóciót máshol is elérhetővé tegyenek, de egyelőre az aktuális ajánlat az említett feltételekkel vehető igénybe. A vállalat célja egyértelműen az, hogy többen próbálják ki a FirePro termékeket és az időpont sem véletlen, ugyanis az elmúlt öt évben hetedére csökkentették a szoftveres problémák számát. Míg 2009-ben nagyjából 275 bejelentett és reprodukált driverhiba jutott egymillió eladott termékre, addig 2011 óta ez a szám minden évben 50 alatt van, jellemzően 35 és 45 között. Az 50 egyébként egy lényeges szám, ugyanis az iparág jellemzően akkor tekinti az adott grafikus meghajtót megbízhatónak, ha ennél kevesebb hiba jut egymillió eladott professzionális VGA-ra.

Az AMD szerint a 2008 óta eszközölt szoftveres befektetéseik az elmúlt években meghozták az eredményt, hiszen a professzionális piacon mért részesedésük a 2008-as 10%-ról mára 22%-ra nőt. A vállalat a következő évben még több fejlesztésen dolgozik, ugyanis állításuk szerint közel 20 professzionális szoftvereket fejlesztő partnerük rendelkezik hozzáféréssel a Mantle API-hoz. Ezzel kapcsolatban egyelőre annyi információ van, hogy a Mantle használata programonként eltérő célt szolgál. Jellemzően az OpenGL, illetve az OpenCL támogatást egészíti ki, így a szoftveres oldalon a FirePro termékcsalád teljesítményre, valamint képminőségre vonatkozó extrákat kap számos elterjedt professzionális alkalmazás új verziójában. Ezeket egyébként bármelyik konkurens hardvergyártó elérheti majd, ha a következő év során írnak grafikus meghajtót a Mantle API-hoz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés