Hirdetés

Érthetetlen hiányosság a Panasonic UHD Blu-ray lejátszóinál

A vállalat Európában is elkezdi forgalmazni olcsóbb, idei modelljeit, amelyekből hiányzik egy fontos funkció.

A Panasonic az egyik olyan cég, amelyik kiemelt szerepet szán az asztali UHD Blu-ray lejátszóknak. A vállalat lépett színre elsőként ilyen termékkel, és idén a kínálatukat olcsóbb modellekkel is kiegészítették. A belépő szintű DMP-UB300 mellett a valamivel nagyobb tudású (Miracast támogatású, és hangfelskálázási technológiával ellátott) DMP-UB400 is megérkezett Európába, konkrétan az egyik az egyik kiemelt piacnak számító Egyesült Királyságba 230 (~83 000 forint) illetve 300 fontos (~110 000 forint) áron.

Panasonic DMP-UB300
Panasonic DMP-UB300 [+]

Ezek tehát képesek a 4K felbontású, nagy dinamikatartományú filmeket, videókat tartalmazó UHD Blu-ray  lemezek kezelésére, de a Dolby Vision HDR szabványt nem támogatják, ami azért érthetetlen, mert ez papíron ez biztosítja a legjobb képminőséget, és ha valaki egy ilyen lejátszóra vágyik, az pont emiatt dönt vásárlás mellett  – hiszen online ma már sokkal egyszerűbben és olcsóbban elérhetőek a 4K HDR tartalmak.

A tavalyi modelleknél még érthető volt a támogatás hiánya, hiszen nem voltak Dolby Vision UHD Blu-ray filmek, de már egy ideje lehetett tudni, hogy idén már lesznek. Egyszerűen öngyilkos húzásnak tűnik ez, mivel ma már annyira nem pörög az optikai meghajtóval ellátott asztali lejátszók szegmense, így könnyen hihetnénk, hogy a cégek mindent megtesznek annak érdekében, hogy kiszolgálják a felhasználók igényeit. Világos, hogy itt az alacsonyabb kategóriás eszközökről van szó, de egy dedikáltan 4K HDR tartalmak lejátszására szánt modellnél az lenne a minimum, hogy ennek maradéktalanul eleget tesz, és csak az extra szolgáltatásokat (smart platform, felskálázás stb. ) hagyják ki belőle.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés