Hirdetés

Erős, tuningolható táp az OCZ leányától

A család eddigi tagjaihoz képest kisebb teljesítményű, de akár komoly erőgépeket is problémamentesen kiszolgáló tápegységet jelentett be az OCZ tulajdonában álló PC Power & Cooling. A vállalat ezúttal egy 860 wattos taggal bővítette a Turbo-Cool családot – az újdonság egyik érdekessége, hogy a felhasználó néhány potméter segítségével saját maga szabályozhatja a kimeneteket, bár a komoly veszélyt magában rejtő mutatványt csak tapasztalt vevőknek ajánlja a cég.

Az új típus a modernebb, drágább tápegységekhez hasonlóan különösen jó – 84 százalékos – hatásfokkal üzemel, 860 wattos terhelést pedig folyamatos üzem mellett képes elviselni (a táp pillanatnyi csúcsterhelése maximum 930 watt). A Turbo-Cool 860 az új divatnak megfelelően egyetlen +12 voltos ággal rendelkezik, ezen 64 (szélsőséges esetben rövid ideig 72) A áramot tud leadni. A +5 voltos ág emellett 26, a +3,3 voltos pedig 22 Amperrel terhelhető. Az NVIDIA által SLI-kompatibilisnek minősített tápegység a szokásos alaplapi csatlakozók mellett négy PCIe konnektorral és összesen tizenöt további csatlakozóval (6 SATA, 8 Molex és 1 Floppy) rendelkezik. A tápáramkört egy 8 centiméteres ventilátor hűti, nem éppen a leghalkabban (zajszintje 32 és 44 dB közt változik).

A PC Power & Cooling különösen büszke rá, hogy a Turbo-Cool család legújabb tagja az iparági átlaghoz képest lényegesen hosszabb életciklusra hivatott; a két meghibásodás közt eltelt időt ezek alapján 200 000 üzemórában határozza meg, ezzel együtt – akárcsak a család többi tagjára – hét év jótállást vállal a termékre.

  • Kapcsolódó cégek:
  • OCZ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés