Hirdetés

Erős negyedévre számít az ATI

Az ATI Technologies ma megemelte a jelenlegi pénzügyi negyedévre vonatkozó előrejelzéseit. A grafikus processzorokat gyártó vállalat az asztali számítógépekbe szánt termékek vártnál intenzívebb forgalmával indokolta a prognózis-módosítást.

Az ATI első pénzügyi negyedéve november 30-án ér véget. A vállalat a módosított előrejelzés szerint immár 440 és 470 millió dollár közötti árbevételt vár az időszakra, 16 és 20 cent közötti részvényenkénti nyereség mellett. A megelőző negyedéves eredmények közzétételekor a cég még 400-430 millió dollár közötti árbevételt és részvényenként 12 cent körüli profitot jelzett előre.

David Orton, az ATI működésért felelős vezérigazgatója elmondta, hogy a negyedév során az asztali számítógépekben használt ATI-lapkák forgalma kedvezőbben alakult a vártnál. A növekvő keresletnek és a stabil áraknak köszönhetően várhatóan a bruttó haszonrés is növekedni fog, tette hozzá.

Az ATI versenyképes termékeinek megjelenése ellenére is jelentős hátrányban van az NVIDIA-val szemben az asztali PC-kben használt önálló grafikus gyorsítók piacán. Noha az elmúlt naptári negyedévben enyhén növelte részesedését, a kanadai vállalat e szegmens 32 százalékát mondhatja csupán magáénak, míg az első helyezett NVIDIA kezében van a piac 62 százaléka. A noteszgépekbe szánt önálló GPU-k piacán ugyanakkor fordított a helyzet: itt az ATI rendelkezik jelentős előnnyel. Az integrált megoldások piacán -- mind az asztali, mind pedig a mobil szegmensben -- az Intel a piacvezető.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés