Hirdetés

Hamarosan érkeznek a Samsung CES-en bemutatott újdonságai

A nemrég véget ért CES rendezvényen a Samsung stand is főleg a 3D-ről szólt, ám számos újdonságot mutatott még be a gyártó, melyek után kevésbé érdeklődtek az emberek. Ettől függetlenül a vállalat termékkínálata a világ legvékonyabb LFD monitorával bővül, amit a Samsung SP-L305 nevű projektor és az SE-S084D jelzésű DVD-író egészít ki.

A Samsung SyncMaster LED LFD megjelenítői az első olyan LFD, azaz Large Format Display képernyők, amelyek az úgynevezett LED Back Light Unit (BLU) technológiával készültek. Ez az elgondolás könnyebb és vékonyabb termékeket eredményez a hagyományos LFD megoldásokhoz viszonyítva, továbbá az energiaigény is csökkenthető 40%-kal.


Samsung SyncMaster LED LFD monitor

Az új LED LFD sorozat tagjai Samsung 460EXn, 550EXn, 460EX és 550EX néven kerülnek az üzletekbe, és a típusjelzéshez illően 46 és 55 hüvelykes LCD kijelzőt alkalmaznak. A Full HD felbontású panel 120 Hz-es frissítést kínál, 5000:1 kontrasztarány mellett. Az alig több mint 4 cm vastag megoldások 40 GB-os merevlemezzel rendelkeznek, továbbá az EXn verziók beépített PC-t is tartalmaznak, amivel számos extraszolgáltatás érhető el. A készülékek forgalmazása márciusban kezdődhet meg, az ajánlott fogyasztói árakról azonban nincs információ.

A Samsung SP-L305 néven bemutatott projektora 3000 lumenes fényerővel rendelkezik, és 1024x768 pixeles felbontással rendelkezik. A készülék hálózaton keresztül is vezérelhető, ami megkönnyítheti a cégek számára a használatot. A termék D-sub, S-video, HDMI, DVI, valamint USB csatlakozót kínál, továbbá a PC mellett hordozható médialejátszóról (PMP), MP4P videolejátszóról és USB pendrive-ról is képes adatokat fogadni. Ebből következik, hogy a termék képes felismerni az összes fontosabb formátumot, beleértve az MPEG4, a Divx, a WMV9, az XviD és a MP3 kódolású fájlokat.


Samsung SP-L305

A projektor tartalmaz még beépített sztereó hangszórót, illetve egy 5 sávos equalizert, emellett manuális fókusz- és zoomvezérlést is kínál. A Samsung SP-L305 a közeljövőben kerül forgalomba, az ajánlott fogyasztói ára azonban nem ismert.


Samsung SE-S084D

A Samsung még egy új, SE-S084D jelzésű DVD-írót is leleplezett, mely vékony kivitelű kialakításának köszönhetően a netbookok és az optikai meghajtóval nem rendelkező notebookok hű társa lehet, és a hannoveri iF Product Award Design elismerését, a világ három vezető dizájndíjának egyikét is elnyerte. Az USB 2.0-s porton keresztül kommunikáló készülék a DVD±R, DVD+RW és DVD+R DL lemezeket nyolcszoros, a DVD-RAM-ot ötszörös, a DVD-RW-t, illetve a DVD-R DL-t hatszoros, míg a CD-ket huszonnégyszeres sebességgel írja. A forgalmazás várhatóan 2010 második negyedévében kezdődik meg, így a Samsung még nem számolt be a várható árról.

Azóta történt

Előzmények

  • Új projektorok a Favitól

    A mobilitás és az egyszerű használat volt a fő szempont a Rioled-Q és a Rioled-V kifejlesztése során.

  • Majdnem-tévék a Samsungtól

    A két új monitor mindennel fel van szerelve, amitől akár televízió is lehetne.

  • 24 colos dizájnmonitorok

    A szoba dísze, de szemünk ellensége lehet? Az Acer, az LG és a Samsung 24 colos, TN+film paneles monitorát vizsgáltuk.

  • Samsung monitor - profiknak

    A 24 hüvelykes, LED-es háttérvilágítású, saját szegmensében kedvező árúnak mondható SyncMaster XL24-et teszteltük.

Hirdetés