Hirdetés

Érkezik a Nook GlowLight 4 olcsósított változata

A Barnes & Noble e-könyvolvasója az alapmodellhez képest visszafogottabb specifikációkkal, de alacsonyabb vételárral is rendelkezik.

A Barnes & Noble tavaly év végén döntött úgy, hogy feltámasztja a Nook GlowLight szériát, a negyedik generációs modell pedig a maga 150 dolláros vételárával nem számított egy túlzottan drága megoldásnak, de a biztonság kedvéért a gyártó most egy még olcsóbb modellváltozatot is piacra dob annak érdekében, hogy minél több vásárlót érjenek el.


[+]

Az egyszerűen csak Nook GlowLight 4e névre keresztelt modell sok dolgot megörökölt az eredeti GlowLight 4-ből, ezek közé tartozik például a széria nevét is adó, állítható fényerővel és színhőmérséklettel rendelkező háttérvilágítása, a kétoldalt elhelyezett, lapozásra szolgáló gombpáros, a beépített Wi-Fi modul, illetve a töltésre és adatátvitelre is használható USB Type-C csatlakozó. Valahol persze azért csökkenteni kellett a kiadásokat, ám az eredmény még ezekkel a módosításokkal sem mondható elfogadhatatlannak. Az egyik pont a 6 hüvelykes e-ink kijelző volt, amelynek felbontását némileg lejjebb vitték, így a pixelsűrűség 300-ról 212 PPI-re csökkent, továbbá megnegyedelték a beépített tárhely méretét is, a 4e-ben 32 helyett már csak 8 GB-tal gazdálkodhatunk. Utóbbi – az alapmodellhez hasonlóan – memóriakártyával nem bővíthető, a Wi-Fi kapcsolatnak hála viszont azokhoz a könyveinkhez, amelyek már nem fértek el a belső tárolón, még mindig hozzáférhetünk a felhőből is, így nagy baj akkor sincs, ha valamiért elfelejtettük volna frissíteni könyvtárunkat.

Az újdonság egyelőre előrendelhető státuszban van, a szállítás várhatóan június 7-én kezdődik, a vételára pedig 120 dollár körül alakul majd az Egyesült Államokban.

Előzmények

Hirdetés