Érintőkijelzős router érkezett a TP-Linktől

Az érintőkijelzős mánia lassan mindenhova begyűrűzik, a kérdés inkább az, hogy az adott területen képes-e megvetni a lábát, avagy sem. A routerek esetében sem beszélhetünk világújdonságról, mivel az Almond már szűk négy évvel ezelőtt is rendelkezett érintőkijelzővel, azóta viszont csak 1-2 ilyen termék látott napvilágot, tehát széleskörű elterjedésről nem beszélhetünk. Kérdés viszont, hogy az elmúlt években változott-e valami, és csak a gyártó reagáltak lassan a Almond kihívására, vagy tényleg van-e létjogosultsága az ilyesféle újításnak egy olyan eszköz esetében, ami jó eséllyel egyszer – a vásárlás után – állít be a tulajdonosa, aztán háborítatlanul teszi a dolgát évekig.


[+]

A TP-Linknél úgy gondolják, eljött az ideje, hogy piacra küldjék a korábban többször, az MWC-n és a Computexen is beígért "Touch P5" útválasztót, aminek tetejébe egy 4,3"-es, 128 ppi képpontsűrűségű színes érintőkijelző kerül. A vállalat közleménye szerint ezen keresztül a legtöbb beállítás egyszerűen elérhető, lekérdezhetjük az állapotot, sőt a komplett beüzemelés is végigvihető anélkül, hogy a gép elé kéne ülnünk, vagy a telefont kézbe kellene vennünk. Emellett használaton kívül digitális óraként is funkcionálhat, tehát nem muszáj a szem elől sem elrejteni.


[+]

Ami az AC1900 szabványú, három cserélhető antennával szerelt, nem hétköznapi borítással rendelkező, router egyéb tudását illeti, korábban is megírtuk, hogy 5 GHz-es sávján legfeljebb 1300 Mbps-os tempóra, 2,4 GHz-en pedig 600 Mbps-ra képes, belsejében pedig 1 GHz-es kétmagos SoC dolgozik. A vezetékes oldalon az összes port Gigabit Ethernet szabványú, valamint USB 2.0-s és USB 3.0-s aljzatok is helyet kaptak rajta, ami a szokásos megosztási funkciókon felül nyomtató- és tárolószerver funkciókat is képes ellátni.

Az eredetileg a harmadik negyedévre ígért TP-Link Touch P5 AC1900 router már elérhető, ára 205 dollár, azaz nagyjából 60 000 forint.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés