Hirdetés

Érdekes kamerákkal újít a Media-Tech

A Media-Tech új kamerákat kínál a hazánkban, melyek a maguk területén mindenképp érdekesek. Az MT4049 típusjelzésű U-DRIVE INVIGO kamera az autók hasznos kiegészítője lehet, hiszen a rögzíthető a vezetés élménye, ráadásul a perspektíva olyannak tűnik, mintha az autóban ülnénk. A kamera microSD szabványú memóriakártyára rögzíti a H.264-es formátumú videókat, melyek felbontása 1920x1080 pixel lehet másodpercenként 30 képkockával, de a másodpercenkénti 60 képkocka is elérhető 1280x720 pixeles felbontással. Természetesen JPEG formátumú képek készítésére is van lehetőség maximum 12 megapixeles méret erejéig.

A kamera széles, 120 fokos látószöget kínál, és 2 hüvelykes LCD kijelzővel is rendelkezik a könnyebb kezelhetőség érdekében. A termék az energiát szivargyújtón keresztül szerzi, továbbá kényelmi funkció, hogy a videofelvétel a motor indításához is köthető, így automatizálható a rendszer, vagyis csak akkor működik, ha az autó motorja jár. Erre az opcióra viszont ügyelni kell, ugyanis, ha betelik a maximum 32 GB-os memóriakártya, akkor a kiadott állandó rögzítési parancs következtében a már meglévő információkat írja felül a kamera.

A kamera két infravörös LED lámpát is kapott, ami az éjszakai vezetés mellett lehet hasznos, továbbá a WDR (Wide Dynamic Range) technológia segíti a megfelelő képrögzítést változó fényviszonyok mellett. Az MT4049 a rendőrség munkáját is segítheti, hiszen egy esetleges karambol után, a felvételek visszanézésével könnyebb megállapítani, hogy ki volt a hibás. A hitelességet az időbélyeg biztosítja. Az MT4049 típusjelzésű U-DRIVE INVIGO kamera végfelhasználói ára nagyjából 23 000 forint.

Nagyon érdekes eszköz még az MT4054 típusjelzésű tollkamera, amely a nevének megfelelően egy golyóstoll beépített videokamerával. Ráadásul ez nem igazán látszik meg rajta, tehát tökéletes titkos felvételek készítésére. A működését egy beépített akkumulátor biztosítja, amely USB interfészen keresztül feltölthető.

A tollkamera 1280x720 pixeles videók rögzítésére használható, amelyek sebessége másodpercenként 30 képkocka. Természetesen képek készítésére is jó az eszköz, és ezek 3840x2880 pixelesek lesznek. Az adatok maximum 32 GB-os T-Flash memóriakártyára rögzíthetők.

Az MT4054 típusjelzésű tollkamera végfelhasználói ára nagyjából 6600 forint.

Előzmények

Hirdetés