Hirdetés

Magyarországon is elérhető az Epson új, kisméretű MFP családja

Bár az Epson egyre inkább az üzleti szektor felé orientálódik, azért még teljesen az otthoni-kisirodai termékeket sem engedték el. Ezt bizonyítja az is, hogy e hónaptól hazánkban is piacra dobja a cég a beszédes nevű Expression Home sorozat tagjait: az XP-400, az XP-300, az XP-205 és az XP-202 típusjelzésű termékeket.

Epson XP-400
Epson XP-400

A cég által szervezett szakmai napon kiderült, hogy ezek a nyomtatás mellett szkennelésre is módot adnak, hiszen egy 1200 dpi felbontású lapolvasó modul is került beléjük, valamint fénymásolni is lehet velük, azaz teljes értékű multifunkciós berendezésekről van szó. Rendelkeznek beépített Wi-Fi-vel, és az automatikus Wi-Fi beállításnak köszönhetően a nyomtatók felismerik a megfelelő vezeték nélküli kapcsolatot, és elvégzik a konfigurálást. Az Epson iPrint funkció segítségével a dokumentumok vezeték nélkül kinyomtathatók okostelefonról és táblagépről is.

Sőt, az XP-400 sorozatú, XP-300 sorozatú és XP-205 nyomtatókkal a felhasználók nemcsak a lakás, de akár a világ bármely pontjáról nyomtathatnak úgy, hogy a fényképeket és dokumentumokat közvetlenül a nyomtató saját e-mail címére küldik el. Ezek a nyomtatók Google Cloud Print és Apple AirPrint kompatibilisek is. A modellek közti különbség egyedül az LCD kijelző nagyságában rejlik. Az XP-400-ba egy 6,3 centiméter átmérőjű színes folyadékkristályos panel került, az XP-300 esetében be kell érni 3,6 centis képernyővel, a másik kettőnél pedig teljesen le kell mondani erről.

Epson XP-300
Epson XP-300

Az új nyomtatók az Epson négy részből álló újfajta Claria Home tintáit használják, amelyben a fekete pigmentalapú és a fényes fotók készítéséhez használt, festékalapú cián, bíbor és sárga tintákat ötvözték. Ennek köszönhetően állítólag egyaránt létrehozhatóak kristálytiszta, jól olvasható szövegek, illetve fényes, fotólabor minőségű fényképek is. Az összes tintapatron kapható normál és XL méretben. A dobozokon látható a nyomtatható oldalak száma, amely segítségével könnyen kiválasztható az adott nyomtatási igényhez megfelelő kiszerelés. Az modellek közül az XP-400 lesz a legdrágább 33 000 forintos árával, a legolcsóbb pedig az XP-202, amiért 18 000 forintot kell majd fizetni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Epson

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés