Hirdetés

Magyarországon a világ legnagyobb teljesítményű 3LCD lézerprojektora

Az Epson EB-L25000U óriási fényerő mellett névleges 4K felbontással is büszkélkedhet.

Az Epson végre Magyarországra is elhozta a vállalat egyik dédelgetett csodafegyverét, a saját fejlesztésű 3LCD képalkotási eljárásra épülő, lézeres fényforrást használó projektorát. Az EB-L25000U jelenleg a világ legnagyobb teljesítményű készüléke ebben a kategóriában.

Epson EB-L25000U
Epson EB-L25000U [+]

Maximális fényárama 25 000 ANSI lumen, és talán ebből is sejthető, hogy a cég nem elsősorban otthoni felhasználóknak szánja, sőt. A valós felbontása 1900x1200 pixel, és ezt bolondítják meg a 4K Enhancement nevű képmódosító technológiával, amely minimális mértékben eltolja a pixeleket horizontálisan és vertikálisan, és így teremti meg az UHD illúzióját.

Működés közben
Működés közben [+]

A lézeres fényforrásra egyébként kiemelt figyelmet fordít a japán vállalat. Az előrejelzéseik szerint 2018-ban az 5000 lumen feletti vetítők kategóriájában az arányuk már elérheti a 40 százalékot. Az tény, hogy a technológiának van jó pár előnye az izzós megoldáshoz képest, például kevesebb hőt termel, tisztább a fehér szín, kevésbé károsítja a készülék alkatrészeit, és nagyobb üzemidőt szavatol. Viszont az is igaz, hogy egyelőre még több helyet foglal és drágább, így arra még várni kell, hogy az otthoni kategóriában is elkezdje átvenni a hatalmat.

A magyarországi fogyasztói ára 25 000 000 forint körül alakul, és a cég munkatársai kérdésünkre azt is elárultak, hogy van kereslet az ilyen jellegű termékek iránt, és biztosan el fognak belőle adni valamennyit.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Epson

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés