Hirdetés

Enyhén csökkent a Transmeta vesztesége

A Transmeta tegnap számolt be negyedik pénzügyi negyedéves eredményeiről. A Crusoe és Efficeon processzorairól ismert vállalat vesztesége éves szinten valamelyest csökkent.

A december 26-án véget ért negyedik pénzügyi negyedévben a Transmeta 3,6 millió dollár árbevételt ért el, szemben a tavalyi év megfelelő időszakának 6,1 millió dolláros forgalmával. Az általánosan elfogadott számviteli elvek szerint számolt nettó veszteség 21,6 millió dollárra, részvényenként 15 centre rúgott, míg egy évvel korábban 21,7 millió dollár, részvényenként 16 cent volt. Az egyszeri tételeket nem számolva a veszteség 18,4 millió dollárt, részvényenként 13 centet tett ki, ami megfelel a Thomson First Call által megkérdezett elemzők várakozásainak.

Matthew Perry, a Transmeta elnök-vezérigazgatója a bejelentés kapcsán elmondta, hogy a negyedévben megkezdődött az Efficeon processzorok forgalmazása, és a Sharp már kínálja is Efficeon alapú MM2 noteszgépét. A vállalatvezető várakozásai szerint még a második félévben megindulhat a következő generációs, 90 nanométeres csíkszélességgel gyártott lapkák előállítása. A jelenlegi, első pénzügyi negyedévben a Transmeta 5 és 6 millió dollár között árbevételt vár, részvényeként 13-14 centes nettó veszteség mellett.

Az 1995-ben alapított és a tőzsdére 2000-ben bevezetett Transmeta a története során még nem volt nyereséges. A vállalat november végén jelentette be, hogy 25 000 000 darab törzsrészvényét ajánlja fel eladásra, amiből 78,4 millió dollárnyi bruttó bevételhez jutott.

Előzmények

Hirdetés