Hirdetés

Enermax Thormax GT ház: kívül méretes, belül tágas

Az Enermax az idei CeBIT-en mutatta be először új alsótápos "maxi" toronyházának koncepcióját,  amibe nem igazán fogunk olyan otthoni felhasználásra szánt komponenst találni, mely ne férne el benne kényelmesen. Úgy tűnik, hogy a kicsit sci-fibe illő, néhol Transformers, máshol kissé egyéb űrhajós stílust idéző "páncél" készen áll a rajtra, noha biztosan nem fogja mindenki tetszését elnyerni, főként azokét nem, akik a letisztult vonalvezetést kedvelik. A Thormax GT ugyanis inkább a feltűnőséget előtérbe helyező vásárlók és a gamerek háza lesz.

A GT (azaz GianT, magyarul óriás) nevéhez hűen 546 x 265 x 557 milliméteres méreteket vonultat fel, ebbe pedig akár az E-ATX méretű alaplapok is elférnek négy darab 5,25"-ös és öt darab 2,5/3,5"-es tároló társaságában, amiből még egyet (2,5"-es méretben) az alaplaptálca mögé is elrejthetünk. A VGA-k sem fognak szorongani, ezek ugyanis alapesetben 360 milliméterig nyújtózhatnak, de ez egy HDD rekesz eltávolításával 490 milliméterre terjeszthető ki.


[+]

A könnyű szerelhetőséget és a kábelek ízléses elvezetését is megoldották, de a tervezők a hűtés terén sem bíztak semmit a véletlenre. A ház előlapja mögött 1 darab 180 milliméteres ventilátor lakik gyárilag, de ezt opcionálisan akár 200 milliméteresre is ki lehet cserélni, akárcsak az oldallapon található egységet, ahol hasonló a felállás. A legérdekesebb rész a tető, ide három darab 120-as vagy két darab 140-es, esetleg egy darab 180/200 milliméteres szélgép pakolható. A hátlapra gyárilag egy 120 milliméteres légkavaró került, de ez is cserélhető 140 milliméteresre, míg az alsó lemezre opcionálisan két darab 120 milliméteres felfogatására van lehetőség.

Természetesen ezeket vízhűtés is felválthatja, alulra például befér egy 240, felülre pedig akár egy 360 milliméter hosszú radiátor is, a szükséges pontokat pedig mosható porszűrővel látták el, hogy az ablakos oldallapon át betekintve ne porosodó belsőt lássuk. Végezetül érdemes egy pillantást vetni az olyan extrákra, mint a mágnesesen az oldallapra felcuppantott (tehát opcionálisan máshova is elhelyezhető) fülhallgató/headset akasztó, illetve a hat USB portot és négycsatornás ventilátorvezérlőt is tartalmazó I/O panel, ami a ház tetején foglal helyet.

Az Enermax Thormax GT október közepén kerülhet a polcokra, az ára egyelőre ismeretlen tengerentúli források szerint 159 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés