Hirdetés

Enermax Coenus: új versenyző a középkategóriás házkínálatban

Az Enermax a nemrég bemutatott Fulmo ST erősségeire építette az új házszériát, ami a Coenus elnevezést viseli. A kívül-belül fekete és fegyverszürke színben érkező, ablakos, acélból és műanyagból készülő miditorony külsőleg némi hasonlóságot mutat az Ostrog Giant modellel, ami szintén a gyártó terméke. Mindez persze nem véletlen, a vállalat most is az alkatrészek hatékony hűtésére helyezte a hangsúlyt, ami egyrészt a sűrűn perforált felületek jelenlétében, valamint a hat darab 120 mm-es ventilátorhelyben érhető tetten (természetesen a szükséges helyeken porszűrővel kiegészítve).

A 487 x 234 x 488 mm-es méretekkel rendelkező, alsótápos elrendezésű, ATX és microATX alaplapok befogadására képes ház belső tere közepesen tágas, viszony képes elnyelni három darab 5,25"-es eszközt és nyolc darab 3,5"-es tárolót, mely utóbbiból négy darab 2,5"-es egységek fogadására is képes. A szerszám nélkül szerelhető, rezgéscsillapítással ellátott tárolórekeszek több részre vannak osztva, így ha nem elég a VGA számára rendelkezésre álló hely (aminek konkrét méretét nem adta meg a gyártó), akkor a középső fiók kiszerelhető, ezzel a befogadóképesség három darab 3,5"-es és az 5,25"-ös rekeszekre korlátozódik.

Nem hiányoznak a szokásos szerelőnyílások és kábelbújtató rések sem, valamint a vízhűtés tömlőfuratai is fellelhetők a hátoldalon. Egy szerény I/O panel is felkerült a ház előlapjának és tetejének találkozására, aminek felszereltsége kimerül két darab USB 3.0 portban és két darab 3,5 mm-es jack csatlakozóban, valamint a szokásos állapotjelző LED-ek és gombok is itt foglalnak helyet.


[+]

Az Enermax Coenus ára és pontos megjelenési dátuma egyelőre nem nyilvános.

Előzmények

Hirdetés