Hirdetés

Soundbar helyett szerényen Powerbarnak titulája az Energy az új hangprojektorát

Kicsit zavaró lehet a sok Elite a piacon, hiszen a Pioneer egy így nevezi a felső kategóriás házimozi rendszereit, sőt a Sharp licenceli a nevet, és az észak-amerikai piacon a tévéire aggatva használja. Mindenesetre most egy harmadik szereplői is színre lépett, mégpedig az Energy jóvoltából. Az 1973-ban, az USA-ban alapított vállalatot mára bekebelezte a jó nevű Klipsch cégcsoport, így egyáltalán nem egy noname piaci szereplőről van szó.

Energy Elite Powerbar
Energy Elite Powerbar

Az Energy ezzel a termékkel, a Power Bar Elite-tel debütál a hangprojektorok szegmensében, és ez egyben az Elite széria első darabja is. Közleményükben konkrétan világklasszisnak titulálják a dizájnt, ami azért erős túlzás, főleg azért, mert ebben a termékcsaládban sok újat már nem lehet mutatni. A termékhez jár egy mélynyomó is, amely vezeték nélkül kapcsolódik a központi egységhez. A készülék dobozában található optikai és egy RCA kábel, valamint egy távirányító is. Sajnos HDMI csatlakozó nincs rajta. A kialakításnál arra is odafigyeltek, hogy könnyen fel lehessen helyezni a falra, tömege mindössze 3,4 kilogramm.

Energy Elite Powerbar
Energy Elite Powerbar

A 250 watt teljesítményű termék a gyártó állítása szerint képes arra, hogy megteremtse a tökéletes virtuális térhangzást, mégpedig mindenféle kiegészítő, mikrofon vagy extra alkalmazás bevetése nélkül. Hát ez csudajól hangzik, de az azért kérdéses, hogy a valóságban mindebből mi igaz. Az viszont biztos, hogy az Egyesült Államokban már kapható 600 dolláros áron, és rövidesen Európában is elérhető lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés