Hirdetés

Energizer nagy teljesítményű hordozható akkupakk nem csak USB-s eszközöknek

Továbbra is töretlen népszerűségnek örvendenek az akkucsomagok, hiszen napjaink nagy teljesítményű hordozható eszközei, mint például okostelefonok és tabletek komolyabb használat mellett viszonylag hamar lemerülnek. Ugyanakkor gondolni kell az olyan helyzetekre is, amikor úton vagyunk és nincs minden sarkon töltési lehetőség, erre pedig szintén megoldás egy külön töltéstároló.


[+]

Ezekkel viszont lassan már Dunát lehetne rekeszteni, de úgy tűnik, még van új a nap alatt, legalábbis az Energizer és a Japan Trust Technologies szerint. Energizer XP14000 névre keresztelt közös termékük ugyanis egy igazi univerzális megoldás. A benne található lítiumpolimer tároló kapacitása nem kevesebb mint 14000 mAh, amit háromféle kimeneten keresztül kinyerhető belőle. Ezek között nem csak USB-t találunk, hanem egy 19 voltos kimenetet is, amin legfeljebb 3 ampert képes leadni, ezáltal sokféle notebook töltése is lehetővé válik – egy netbook akkumulátoros üzemidejét állítólag akár 4,5 órával is megtoldhatjuk.

A gyártó azoknak is kínál megoldást, akik számára a fenti feszültség nem megfelelő; a szufla egy külön beszerezhető átalakító segítségével 12, 15 vagy 16 volton is kinyerhető belőle. Az 5V-os USB kapuból kettőt kapunk, egy 1A és egy 2,1A terhelhetőségűt, így nem csak az okostelefonok, hanem tabletek, valamint kézikonzolok (PSP, 3DS) táplálása is kivitelezhető. A kompatibilitást a különböző gyártók termékeivel egy rakás cserélhető csatlakozófejjel oldották meg, amelyek természetesen a csomag részét képezik – köztük az említett PSP és 3DS-é is, valamint az Apple termékeket se hagyták ki a sorból. Ezenfelül különféle kamerák, fényképezőgépek energiaellátása is megoldható, hála az opcionálisan megrendelhető különféle típusspecifikus fejeknek.

A 155 × 98 × 23 mm-es és 375 grammos akkupakk feltöltése 100-240 voltos hálózatokról oldható meg, és különböző országokban is gond nélkül használható a mellékelt villásdugóknak, amelyekből hatféle áll rendelkezésre. Az Energizer XP14000 egyetlen szépséghibája, hogy egyelőre csak a japán piacon került forgalomba 43 000 forintnak megfelelő helyi devizáért.


[+]

Előzmények

Hirdetés