Hirdetés

Energiatakarékos és strapabíró monitorral jelentkezett az I-O Data

Ugyan a Full HD és az óriásmonitorok korát éljük, nem szabad elfeledkezni arról, hogy az átlagos irodai igények kielégítéséhez bizony nincs mindig szükség nagy felbontású és méretű kijelzőkre, amik ráadásul sok helyet igényelnek, nehezek, és bizony sokat is fogyasztanak.

Az I-O Data az energiatakarékosság és strapabíróság jegyében tervezte legújabb készülékét, mely a hosszú, LCD-A176GEW-P nevet kapta. A 17 colos monitor nem szélesképernyős, felbontása 1280x1024 pixel, azaz nagyjából annyi sort alkalmaz, mint egy Full HD-s modell, így például weboldalak megjelenítésére vagy szövegszerkesztéshez tökéletesen használható. A TN+film paneles képernyő tulajdonságai átlagosak, a válaszidő 5 ms, a függőleges betekintési szöge 160, a vízszintes 170 fok, az 1000:1-es kontrasztarányhoz pedig 250 cd/m2-es maximális fényerő tartozik. A csatlakozók közül csak D-Sub bemenet található rajta, de felszerelték egy kétszer 1 W-os sztereó hangszórópárral is.

A 373 x 194 x 377 mm-es, 4,4 kg-os készülék normál működés közben 16,3 W-ot fogyaszt, ez az érték készenléti állapotban 0,7 wattra csökken. Mivel az I-O Data elsősorban Japánban jól csengő név, nem meglepő, hogy a monitor tervezésénél különleges szempontok is szerepet kaptak. Mivel a szigetország több tektonikus lemez határán fekszik, nem ritkák arrafelé a kisebb-nagyobb földrengések, amihez a japán építészet is alkalmazkodott. Hogy az irodák is biztonságban legyenek, a LCD-A176GEW-P-t speciális rögzítőelemekkel látták el, így a nagyobb földmozgások hatására sem zuhan a földre és ellenálló a külső behatásokkal szemben. A monitor 2010 februárjától lesz kapható Japánban, nagyjából 430 dollárnak megfelelő jenért.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés