Hirdetés

Combos hűtéssel debütál az ELSA spártai GeForce RTX 3050-ese

A típus hőmérsékleteit a 90 mm-es légkavarókat, hat hővezető csövet és szellős hátlapot hadrendbe állító S.A.C 4 Evolution dizájn tartja kordában.

A múlt században kedveltük a német gyökerű ELSA grafikus vezérlőit, mert üde – és kissé niche – színfoltját képezték a hazai felhozatalnak, de a gyártó 2002-ben sajnos csődöt jelentett. Vagyis ez így nem teljesen igaz, hiszen a cég 1997-ben alapított, japán vegyesvállalata (az ELSA Japan Inc.) nem dobta be a törülközőt, és ennek mi sem szolgálhatna ékesebb bizonyítékául, mint a frissen bemutatott GeForce RTX 3050 S.A.C VGA.


[+]

A 130 wattos TDP-vel megáldott, kétslotos kártya 246 mm hosszú, és chipjein egy két (90 mm-es) ventilátorral, valamint hat darab (6 mm átmérőjű) hővezető csővel megspékelt blokk trónol. Ez a hűtés elsőre eléggé korrektnek hangzik, főleg, ha hozzávesszük azt is, hogy a fém hátlapi takarólemezt gazdagon perforálták, szóval az nem csupán esztétikai vagy mereveítő szerepet lát el.

A GPU alapórajele és boost frekvenciája 1552, illetve 1777 MHz, ami megegyezik az NVIDIA referencia értékeivel, és a 8 GB-nyi GDDR6-os memória effektív 14 GHz-ével sem babráltak a tervezők. Az egyelőre ismeretlen árú konstrukció I/O plate-jén három DisplayPort 1.4a és egy 2.1-es HDMI kimenet nyert elhelyezést, miközben a tápellátás egy nyolctűs PCI Express csatlakozón, meg persze magán a PCI Express sínen keresztül valósul meg.

A garancia időtartama 2 év, ám az erősen kérdéses, hogy a visszafogott külcsínnel büszkélkedő termék kereskedelmi forgalomba kerül-e a szigetországon kívül. Mi a nemet tartjuk valószínűnek, bár talán manapság már nem annyira idegen gondolat a külföldről történő rendelés, pláne a jelenleg fennálló helyzetben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Elsa

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés