ELSA GeForce GTX 680 Hybrid videokártya komplett folyadékhűtéssel

A Hermitage Akihabara egy olyan ELSA videokártyáról rántotta le a leplet, amely már alapesetben is egy gyárilag feltöltött folyadékhűtő rendszert visel. A GeForce GTX 680 Hybrid elnevezés nem véletlen, ugyanis az ELSA a tavasz vége felé bemutatott Arctic Accelero Hybrid univerzális VGA-hűtőt alkalmazta. A hibrid működés abban nyilvánul meg, hogy bár a GPU hőmérsékletét egy a processzorokhoz is elérhető, zárt rendszerű vízhűtés tartja kordában, addig a memóriamodulok és feszültségszabályozók hűtését egy 80 mm-es, PWM szabályozású (900-2000 rpm) ventilátor végzi.


(forrás: Hermitage Akihabara)

A minimálisan áttervezett nyomtatott áramkörre ültetett GPU a referencia 1006 MHz-hez képest 1124 MHz-en jár, ami tekintve a hűtőt, jó eséllyel feljebb is tornázható majd, a memória effektív órajele pedig 6280 MHz (a referencia 6008 MHz). A 6 és 8 tűs tápcsatlakozóról etethető videokártya 2 és 4 GB fedélzeti memóriával kerül a boltok polcaira.


(forrás: Hermitage Akihabara)

Ami a csatlakozókat illeti, itt is teljesen átlagos a felhozatal; egymás alatt egy DualLink DVI-I és DVI-D sorakozik, mellettük egy DisplayPort és egy HDMI kimenet található. Az ELSA GeForce GTX 680 Hybrid videokártyáért vizezett hűtője miatt alapos felárat kérnek, a 2 és 4 GB-os VGA vételára japán jenből átszámítva rendre 830 és 933 dollár. Ebből az Arctic Accelero Hybrid 170 dollárt ér, vagyis tisztességes hasznot kalkuláltak bele árazáskor.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Elsa

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés