Hirdetés

Előrendelhetők az új Creative PCIe hangkártyák

A Sound Blaster AE-7 és AE-9 elkészítése során a gyártó állítása szerint a legjobb minőségű alkatrészeket használták.

Két új PCI Express csatolós hangkártya is előrendelhetővé vált a Creative weboldalán, közülük a Sound Blaster AE-7, amely a két éve bejelentett AE-5 közvetlen utódjának tekinthető. Az újdonság ESS Sabre 9018 DAC egységének köszönhetően lehetőségünk nyílik a 32 bites, 384 kHz-es LPCM fájlok lejátszására is, ezenfelül pedig DSD64 támogatást kapunk, továbbá a 127 dB-es jel/zaj aránya szintén előrelépés az elődmodellhez képest.

Sound Blaster AE-7
Sound Blaster AE-7 [+]

A decemberben már pletykált Sound Blaster AE-9 szintén támogatja a jó minőségű DSD64 és LPCM lejátszást, a DAC szerepét azonban már az ESS Sabre 9038 tölti be, emellett pedig olyan komponenseket is találhatunk a burkolat alatt, mint a Nichicon-féle „Fine Gold” kondenzátorok és az utólag cserélhető műveleti erősítők. Mindezek összessége 129 dB-es DNR értéket eredményez. Az eszközben megtalálhatjuk a gyártó saját CleanLine technológiáját, amely az erre a célra kialakított komponensek segítségével hatékonyan szűri ki a feszültségingadozásból eredő zajokat beszéd közben, továbbá az AE-9 támogatja a fizikai 5.1 és a virtuális 7.1 térhangzást is.

Sound Blaster AE-9
Sound Blaster AE-9 [+]

Mindkét hangkártyához kapunk egy akár 600 ohm ellenállású fejhallgatók meghajtására is alkalmas Xamp erősítőt is magába foglaló vezérlőegységet, amelyen a hangerőállító tárcsán és a 3,5, illetve 6,3 milliméteres jack csatlakozókon kívül az AE-9 esetében ellenállás-szabályzót és XLR bemenetet is találhatunk.

Sound Blaster AE-9
Sound Blaster AE-9 [+]

A Creative Sound Blaster AE-7 és AE-9 már előrendelhető a vállalat weboldaláról 230 és 340 eurós áron, előbbi szállítását várhatóan július 15-én, utóbbiét pedig augusztus 12-én kezdik meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés