Előrendelhető a Zeiss Androidot futtató fényképezőgépe

A Lightroom CC-t is magában rejtő ZX1 közel kétéves csúszással ugyan, de végre megérkezni látszik.

2018. szeptemberében jelentette be a Zeiss, hogy piacra dobja első kompakt fényképezőgépét, amelynek piacra kerülését az előző év elejére ígérték, ám ebből nem lett semmi. Most azonban végre a gyártó kiküldte azt az e-mailt az érdeklődők számára, amelyben az előrendelés elindulásáról tájékoztatja a nagyközönséget, ám pontosabb megjelenési dátumot nem árultak el – a 6000 dolláros árcédula viszont biztossá vált.


[+]

A Zeiss ZX1 egyébként egy igen érdekes masinának tűnik, és nem csak a 37,4 megapixeles felbontású, full-frame érzékelő vagy a fix 35 milliméteres, F2 fényerejű Distagon optika következtében, hanem a gépen futó szoftverek miatt is. Az Android operációs rendszer persze inkább a kütyümániások érdeklődését kelti majd fel, az azon futó Adobe Lightroom CC viszont már a fotózás iránt rajongók számára is érdekes lehet, hiszen az 512 GB-os beépített tárolón (SD kártyahely nincs) tanyázó RAW fájlok azonnali szerkesztése a kamera beépített, 4,3 hüvelykes, HD felbontású kijelzőjén bár nem elsőosztályú élmény, de sok esetben jól jöhet.

Persze ez 2018-ban nagyobb durranásnak számított, még ha már akkor sem voltak kicsik a szerkesztésre használható okostelefonok, és a legtöbb fényképezőgép képes volt a fotók vezeték nélküli továbbítására, ez a művelet mai szemmel nézve még inkább hétköznapinak számít, így kérdéses, hogy ki fogja kifizetni a bizonyos Leica modellekénél is magasabb vételárat – főleg, hogy az árkülönbözetből akár egy iPad Prót is vehetünk az Apple saját Pencil eszközével együtt, amelyekkel nem kicsit kényelmesebb az ilyen gyors munkák elvégzése.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zeiss

Előzmények

Hirdetés