Hirdetés

Előbújtak az Intel első TLC-s SSD-i

Az Intel sok más gyártóval ellentétben eddig nem lépett a piacra három bit eltárolására képes flashmemóriát használó, azaz alacsonyabb árazású TLC chipes SSD-vel, de most már ez sem hiányzik a felhozatalból, mivel a napokban bejelentett 540s család pontosan ezt kínálja. Mindazonáltal tény, hogy a technikai paramétereket látva az Intel nem fogja megváltani ezt a szegmenst, már csak azért sem, mert a klasszikus 2,5"-es és az M.2 2280 formátumú tárolók SATA 6 Gbps interfészt használnak. Ez egy jelentős korlátozó tényezőnek számít, de a megcélzott területet elnézve ez nem meglepetés.


[+]

Mivel az olcsóságon lesz a hangsúly, ezért ennek fényében az sem annyira meglepő, hogy a Silicon Motion SM2256 vezérlőre esett a választás, és a hírek szerint nem a szoros partnerségben együttműködő Micron, hanem az SK Hynix 16 nanométeres NAND lapkái kerülnek az áramköri lapokra. Az ezzel a csomaggal elért teljesítmény meglehetősen vegyes képet mutat, mivel a mind a lineáris, mind pedig a véletlenszerű olvasási tempó hozza az elvárt szintet, de az írás a 2012-ben bemutatott SSD 335 családnál is jóval lassabb, ami nem túl biztató.


[+]

A választékkal viszont nem lesz gond, mivel 120, 180, 240, 360, 480 GB-os és 1 TB-os kapacitásúak kerülnek majd a boltokba, de hivatalos árak egyelőre nincsenek, viszont a német online áruházak (a kapacitás növekvő sorrendjében) 56, 88, 82, 144, 287 eurós áron listázzák a termékeket 5 év garanciával. Valamivel drágábban, 5400s számozással kapható lesz az 540s munkagépekbe szánt, vPro és AMT kompatibilis változata is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés