Hirdetés

Előbújtak a Corsair színes Vengeance RGB DDR4 moduljai

A világítás nem csak a Corsair saját szoftveréből lesz állítható, hanem a gyártók világítási rendszerével is kiegyezik majd.

Januárban a CES-en jártuk a Corsairnél, ahol láttuk a Vengeance DDR4 RAM-család készülőben lévő legfrissebb modelljét, a Vengeance RGB-t, erről pedig összefoglalónkban is megemlékeztünk. Most a gyártó elkészült a fejlesztéssel, és az első darabokat, konkrétan a 2x8/4x8 GB-os, 2600 és 3000 MHz-es, illetve a 8x8 GB-os, 2666 MHz-es szetteket már elérhetővé is tették, de a későbbiekben más kapacitású és frekvenciájú kiadások is érkeznek.

Amit a hűtővel ellátott modulokról tudni érdemes, hogy a nagy fényerejű, homogén megvilágítást adó LED-ek színe és effektje mindenféle extra kábelezés nélkül állítható, a vezérlést pedig a jól ismert Corsair Link végzi, amit több más termékénél is használ a vállalat. Ezen keresztül alapból négy beépített effekt közül lehet válogatni (statikus, szivárvány, lélegző, színváltó), de beállítható az is, hogy a színek akkor változzanak meg, ha a rendszer elér egy kritikus hőfokot. A Corsair Link sok platformmal kompatibilis, többek között a Z170, Z270 és X99-cel, de az AMD Ryzen-t támogató chipkészletekhez is készül a támogatás.


[+]

Mindazonáltal a Corsair nem zárja ki, hogy a Vengeance RGB modulok harmadik féltől származó világítási rendszerekbe is beilleszthető legyenek, így lehetőség nyílik rá, hogy az alaplap, a VGA és egyéb komponensek színével összehangolható legyen a gyártók által írt szoftverből. Elsőként a Gigabyte épített be ehhez támogatást az RGB Fusion alkalmazásba, de állítólag már a többiek is dolgoznak az ügyön, így várhatóan az ASUS Aura és az MSI Mystic Light esetében is megoldott lesz a támogatás.


[+]

A Corsair Vengeance RGB modulok elérhetőek a gyártó webshopjában 169 dolláros kezdőáron. Ezért az árért 2x8 GB, 2666 MHz-es modult kapunk, a nagyobb, 3000 MHz-es órajelért már 199 dollárt kell fizetni. Ugyanígy a 4x8 GB-os kitekért órajeltől függően 339 és 389 dollárt kérnek, míg a 8x8 GB-ért 679 dollárt kell előkészíteni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés