Hirdetés

Elnyelik a noteszek az AVerMedia új tévévevőjét

Az AVerMedia új hibrid tévévevőt dob piacra ExpressCard aljzattal ellátott noteszgépekhez. A gyártónak nem ez az első terméke ebben a kategóriában; a korábban bemutatott AVerTV Hybrid Express is egy kis helyigényű, mindössze 34 mm széles kártya. Az új AVerTV Hybrid Express Slim (HC81) esetében az áramkört úgy alakították ki, hogy az az ExpressCard bővítőhely teljes, 54 mm-es szélességét kitölti, cserébe azonban egyáltalán nem lóg ki a notebook síkjából – ez pedig szállítás közben komoly előny lehet.

Az AVerTV Hybrid Express Slim segítségével digitális (DVB-T) és analóg (PAL, SECAM, NTSC) tévéjelet lehet fogni, ezenkívül FM rádió vételére is képes. Kiegészítő szolgáltatásai között kell említeni a teletext támogatását, valamint a digitális műsorokkal sugárzott elektronikus programkalauz (EPG) és feliratozás kezelését. Antennabemenete melletti csatlakozójába egy adapter illeszkedik, melyen keresztül S-Video és kompozit videojelet, illetve sztereó audiojelet fogad – azaz videók digitalizálásához is használható.

A gyártó az AVerTV 6 szoftvert mellékeli a tunerhez, amely a műsorok rögzítésében is közreműködik. A digitális adás MPEG-2 formátumban, az analóg MPEG-1/2/4 formátumban menthető el, de 320x240 pixel felbontásig mód van az erőteljesebb H.264 tömörítés alkalmazására is. HD tartalmak 720p vagy 1080i felbontásig támogatottak. Abból a megfontolásból, hogy új termékét inkább útközben, mintsem a nappaliban fogják használni, az AVerMedia ezúttal nem ad távirányítót a kártyához.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés