Hirdetés

Ellenálló lett a DJI legújabb quadkoptere

Lehet szél, dermesztő hideg vagy szitáló eső, a DJI új, Matrice 200-as dróncsaládja mindig kitart.

Bemutatkozott a piacvezető DJI új igáslova, a professzionális és ipari felhasználásra szánt Matrice sorozat középső tagja, az M200-as család. A három modellt, M200, M210 és M210 RTK, magában foglaló sorozat általános jellemzője, hogy időjárásálló kialakításuk miatt, igen csak jól bírják az időjárás viszontagságait, ami lehet szélsőséges hőmérséklet, csapadék vagy épp elektromágneses interferencia. Közös bennük még, hogy nagy teljesítményű, 43 cm átmérőjű propellerekkel szerelt, IP43-as védettséggel ellátott motorokat és fűthető, 35 perc maximum repülési időt megengedő dupla akkumulátor kaptak, hogy még zord időjárás esetén is minél tovább a levegőben maradhassanak.


[+]

Az M200 variáns képes egy darab Zenmuse Z30, X4S, X5S kamramodul vagy az XT hőkamera fogadására a test alatt. Ezzel szemben az M210-re ezekből akár kettőt is felszerelhető gimballal együtt is, illetve a két alul elhelyezett kamera helyett választhatjuk az egy alul vagy egy felül konfigurációt is. Továbbá támogatja a külső gyártótól származó szenzorok használatát is. Az RTK változat kiváltsága pedig, a korábbiakon felül, egy precíziós GPS alapú helymeghatározó rendszer (D-RTK GNSS), mely a gyártó elmondása szerint "centiméter szintű" pontosságra képes.

Matrice M200 - M210 - M210 RTK Matrice M200 - M210 - M210 RTK Matrice M200 - M210 - M210 RTK
DJI Matrice M200 - M210 - M210 RTK [+]

Az Matrice 200 sorozathoz jár továbbá egy dupla sztereó FPV (First Person View) kamera is, így a "pilóta" mindig láthatja merre jár éppen a drón, miközben a kamera kezelője szabadon ténykedhet. Emellett a gyártótól megszokott, a redundancia miatt több mint 20 érzékelőből álló szenzorrendszer is segít elkerülni az esetleges ütközéseket, valamint az ADS-B vevőegység informál a környező ember vezette légi járművekről is. A felszereltségtől függően 3,8 és 4,5 kg saját tömeggel rendelkező drón további 1,6-2,3 kg hasznos teher szállítására képes, míg hatótávja optimális esetben 7 km lehet. Használaton kívül pedig a szállítást és tárolást könnyítendő, levehetőek a propellerek és a karok is összehajthatóak a kompaktabb méret érdekében. A Matrice 200 quadkopterek árazása egyelőre nem ismert, azonban a hivatalos viszonteladóknál már lehet jelezni az igényeket.

  • Kapcsolódó cégek:
  • DJI

Azóta történt

Hirdetés