Hirdetés

Elkészült a Synology DS216j NAS, a sorozat legegyszerűbb modellje

A Synology szép lassan csepegtette a DiskStation sorozatba tartozó DS216 család egyes modelljeit. Elsőként a DS216Play érkezett, majd a DS216 volt a soros, amit a DS216+ követett, végül pedig a most piacra dobott DS216j zárja a sort. A többivel ellentétben nem fekete, hanem fehér házba bújtatott, "j" jelölést viselő kiadás lesz a legolcsóbb a családon belül.


[+]

Központi egysége a DS216-ban is használt 32 bites Marvell Armada 385 88FF6820 SoC, de az órajelét 1 GHz-re csökkentették. A memória maradt 512 MB DDR3, és hardveres titkosítómotor nem maradt ki, ellenben a hardveres átkódoló motorral. Merevlemezből kettőt fogad, amelyek lehetnek 3,5 és 2,5 hüvelykes egyaránt, legfeljebb SATA 6 Gbps csatolófelülettel, egyenként maximum 8 TB tárkapacitással. A RAID kötetbe szervezés lehetősége adott, de a működés közbeni cserére, avagy Hot Swapre nincs lehetőség. Előlapi USB, eSATA és hasonló nyalánkságok egyáltalán nincsenek, mindössze két USB 3.0-s port kapott helyet (egygombos USB Copy funkció nélkül) a hátoldalon a Gigabit Ethernet tőszomszédságában. Ezen keresztül a gyártó maximum 112,75 MB/s-os olvasási és 97,60 MB/s-os írási sebességet ígér, ami fájlmérettől és a titkosítástól függően kevesebb is lehet természetesen.


[+]

Tudását más téren is megnyirbálták, így nincs többek között iSCSI támogatás, a felhasználói fiókok számát 1024-re, a mappaszinkronizálási feladatokat 2-re, míg a konkurens kapcsolatok számát 128-ra csökkentették. Megnyirbálták a Cloud Station maximális fájlátvitelének és a maximálisan rácsatlakoztatható IP kamerák számát is, sőt a visszafogott teljesítmény miatt az utóbbival összefüggő képkockaszám határokat is lejjebb vitték.

A Synology hivatalos árat egyelőre nem közölt, de az európai országok webshopjaiban keresgélve nagyjából 173 euró környékén listázzák.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés