Hirdetés

Elkészült a 17 hüvelykes MacBook Pro

A MacWorld Expo keretein belül ezúttal nem Steve Jobs, hanem az Apple marketingigazgatója, Phil Schiller jelentette be az idei év első újdonságát, a MacBook Pro 17 hüvelykes változatát. Kisebb testvéreihez hasonlóan készülékházát egyetlen tömb alumíniumból készítették el, vastagsága pedig mindössze 25 milliméter.


[+]

Belsejében 2,66 vagy 2,93 GHz-es, 6 MB másodlagos gyorsítótárral rendelkező Intel Core 2 Duo processzor teljesít szolgálatot, amihez alapkiépítésben 4 GB, 1066 MHz-es DDR3 szabványú memória kapcsolódik. Ez a mennyiség igény esetén megduplázható. Adattárolásra 5400 vagy 7200 rpm-en dolgozó, 320 GB-os merevlemez vagy 128 GB-os Solid State meghajtó használható, az optikai egység továbbra is egy kétrétegű lemezekkel is elboldoguló DVD-író.


[+]

A szélesvásznú, 17 hüvelykes kijelző LED háttérvilágítást kapott, natív felbontása 1920x1200 pixeles, meghajtásáról egy NVIDIA 9400M és egy 9600M GT grafikus processzor gondoskodik, utóbbi 512 MB dedikált GDDR3 memóriával. Kommunikációs lehetőségei a kisebb MacBook modellekhez képest mindössze egy USB 2.0 porttal gazdagodtak, így ebből a csatolóból már három kapott rajta helyet.


[+]

A 393 x 267 x 25 milliméteres termék tömege a beépített akkumulátorral együtt éppen 3 kilogramm alatt marad. Igen, beépített, ugyanis az Apple állítása szerint ez sokkal kisebb helyet foglal el, mint a kivehető változat. Cseréjére a gyártó állítása szerint valószínűleg sosem lesz szükség, mert az új, 95 Wh teljesítményű, lítium-polimer technológiával és módosított töltési eljárással használható energiatároló amellett, hogy 8 óráig üzemben tudja tartani a MacBook Prót, ezer töltési ciklust is képes elviselni.


[+]

Gazdasági recesszió ide vagy oda, az Apple nem spórolt új notebookjának képességein, ennek megfelelően induló ára sem lesz olcsó: 2800 dollár alapkiépítésben. A boltokba várhatóan pár héten belül megérkezik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés