Hirdetés

Eljött az idő, amikor már az előzetest is egy programban lehet megtekinteni

Az Abandoned fejlesztői szerint egy szimpla videóban nem lehetne átadni a PlayStation 5-re fejlesztett játékuk varázsát.

Nehéz a játékfejlesztők élete, amikor el kell adni a készülő szoftvereiket. Erre leginkább az előzetes videók adnak lehetőséget, hiszen manapság demót már nem éri meg kiadni a szűkös határidők miatt. A Blue Box Games azonban belefutott abba a problémába, hogy egy szimpla videóban nem tudják átadni a készülő, Abandoned című játékok által biztosított élményt, amely valamikor idén jelentik meg a PlayStation 5 konzolra. A többi platformról még nincs biztos adat, tehát egyelőre egy exkluzív alkotásról beszélünk.

A problémát valószínűleg az adja, hogy az Abandoned egy horrorjáték, tehát nagymértékben épít a képi világ mellett a hangokra, illetve az egyéb információk átadására, és ezeket rendkívül nehéz egy videón keresztül biztossítani. Emiatt a Blue Box Games kitalálta, hogy az előzetest egy úgynevezett Trailer App programon keresztül biztosítják a PlayStation 5 konzollal rendelkezőknek, amelyet július 29-től lehet majd ingyen letölteni a Sony áruházából, és augusztusban 10-én, illetve később ezen keresztül lesznek megtekinthetők az érkező előzetesek.

A szóban forgó program egyrészt biztosítja a 4K-s 60 Hz-es képi tartalmat, illetve a hozzá párosuló térbeli hangzásvilágot, amit majd a konzol fog az egyéni beállításoknak megfelelő számolni, hasonlóan a DualSense gamepaden elérhető funkciókhoz. Ezzel a koncepcióval az érdeklődők egy szimpla videónál élénkebben élhetik át a készülő játékot.

Nagy kérdés, hogy ez egyedi eset-e, vagy más is alkalmaz majd a jövőben hasonlót, hiszen abban nagyon igaza van a Blue Box Games stúdiónak, hogy a PlayStation 5 egyes képességei átélhetetlenek egy videón keresztül, és ha ezekre nagyon épít egy játék, akkor nagyon nehéz tényleges képet biztosítani a játékosoknak a várható élményről.

Előzmények

Hirdetés