Hirdetés

Elit szubnotesz az elitnek

A Fujitsu Siemens sokat utazó, a számítógépekkel szemben is emelkedett igényeket támasztó üzletembereknek szánja legújabb noteszét, a Lifebook Q2010-et. A kis gép alapterülete egy A4-es lapnak felel meg, vastagsága nem egészen 2 cm, tömege kereken 1 kilogramm. A 12,1 hüvelykes kijelzőpanelt tartalmazó fedlapot titáncsuklók kapcsolják a talapzathoz, a magnéziumötvözet házat többrétegű fekete zongoralakk fedi.

A belső tulajdonságok sem átlagosak. A rendszer szíve a vadonatúj, alacsony üzemfeszültségű Intel Core Solo U1400 processzor, a grafikus vezérlő a 945GMS chipsetben kapott helyet, a memória kapacitása 512 vagy 1024 MB. A Crystal View kijelző felbontása 1280x800 pixel. A merevlemez 30 vagy 60 gigabájtos, a helytakarékosság miatt optikai meghajtót nem építettek be, de a portreplikátorban található egy multiformátumú DVD-író is.

A notesz rendelkezik ExpressCard bővítőaljzattal, Gigabit Ethernet, 802.11a/b/g WLAN és Bluetooth 2.0 interfésszel, fő érdekessége azonban az integrált UMTS vezérlő. Ezen keresztül természetesen nemcsak adatkommunikációra van mód, hanem hagyományos telefonbeszélgetések is folytathatók, illetve – akár a többi hálózati porton keresztül – internetes (VoIP) telefonálás is lehetséges.

A biztonságot ujjlenyomat-leolvasó és TPM chip növeli; az áramellátásról három- vagy hatcellás akkumulátor gondoskodhat, az előbbi másfél, az utóbbi akár nyolc óráig bírja. A korlátozott darabszámban készülő Lifebook Q2010 Windows XP Professional operációs rendszerrel a második negyedévben kerül piacra; a jobban felszerelt modellvariáns ára 4000 euró körül alakul.

Előzmények

Hirdetés