Hirdetés

Elhalasztott Intel chipsetek

Az Intel eredetileg szeptemberre ígérte az i845PE és i845GE chipsetet, mely már támogatná a DDR333 memóriákat. A digitimes.com értesülései szerint azonban legkorábban a negyedik negyedévben várható a két chipset debütálása, valószínűleg november végén.

Persze meg lehet érteni az Intel üzletpolitikáját. Még csak most lett slágertermék az i845E és i845G, felesleges elsietni, kapkodni az új vezérlők bemutatásával. A jelenlegi chipsetek bőven megfelelnek a legtöbb felhasználó számára, és még távol állnak attól, hogy a kifutásukról beszéljünk. Jelenleg ezek képezik a csúcsot.

Azonban vannak hátrányai is az elhalasztott bemutatónak. Bár az i845E és i845G nagyon sikeres, jól eltalált chipsetek, őszre (vagy télre) ez már kevés lesz. A SiS és a VIA is már rendelkezik olyan készlettel, mely támogatja a DDR333 memóriákat, a negyedik negyedévre pedig már DDR400 és 8x AGP támogatást ígérnek a fenti gyártók.

Így könnyen előfordulhat, hogy az Intel új chipsetjei nem lesznek aktuálisak. Sebaj, majd legfeljebb megvonja a többiektől a licensz jogokat! :)

Hirdetés