Hirdetés

Kisméretű Elgato EyeTV tévétunerek PC, Mac, iOS és Android platformokra

Az olvasók számára bizonyára már nem teljesen ismeretlen vállalat két, kifejezetten mobil eszközökhöz szánt, szabadon fogható DVB-T műsorszórás vételére képes tévétuner érkezését jelentette be. Az EyeTV Mobile 2012 az Apple iPad és iPhone készülékeihez készült, azon belül is az új generációs iPad, az iPad 2 és az iPhone 4S eszközökkel kompatibilis. Ezzel szemben a micro USB-s csatlakozóval szerelt EyeTv Micro terméket a Google Android rendszerét használó okostelefonok és tabletek tulajdonosainak készítette a gyártó, de a mellékelt USB átalakítóval Windows és Mac OS operációs rendszert futtató számítógépekkel is kompatibilis.

Androidos kütyükkel használva viszont kikötés, hogy az adott készüléken minimum Android 4.0.3 fusson, és a hardverben legyen jelen a multimédás feldolgozást gyorsító NEON utasításkészlet (jellemzően a Cortex-A8 és az újabb processzormagok mellett ez megoldott). Tekintettel arra, hogy mindkét újdonság tápellátását a telefon akkumulátora végzi, a gyártó kifejezetten ügyelt az energiatakarékosságra. Ezenkívül mindkét terméket teleszkópos botantennával szerelték fel a kifogástalan vétel érdekében.


[+]

A szükséges szoftverek a Google Play és App Store-ból tölthetők le, melyek nem csak az aktuális műsor megtekintésére szolgálnak, hanem képesek megállítani és felvenni is azt. Sőt, nagyobb kijelzővel ellátott eszközökön a képernyőt két részre is tudják osztani, így az egyikben böngészhetünk, miközben a másikon az élő adás képe jelenik meg.


[+]

Az Elgato EyeTV Mobile és Micro tunerei szeptemberben jelennek meg rendre 100 és 70 dolláros árcédulával.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés