Hirdetés

Elérhető az Intel új grafikus vezérlőpultja

Egyelőre előzetes formában tölthető le az újítás, de később véglegesíti a fejlesztést az Intel.

Egy hete írtunk arról, hogy az Intel új vezérlőpultot hoz a grafikus meghajtójába, és ez most hivatalosan is bejelentésre került. A végül GCC-re, vagyis Graphics Command Centerre keresztelt program a Windows Store-ról tölthető le, egyelőre persze előzetes formában, mivel a vállalat várja a felhasználók visszajelzéseit. Később természetesen véglegesítik a fejlesztést, de erre vonatkozóan nincs konkrét időpont kijelölve. Maga a rendszer viszont már most is kellemesen használható, maga az Early Access jelölés elsődlegesen arra vonatkozik, hogy bizonyos szempontból változhat a működése, ha azt a felhasználók tapasztalatai alapján jónak látja az Intel. Emellett a cég még új funkciókon is dolgozik, ezekre csak utaltak, konkrétumok viszont nincsenek.


[+]

A dizájn kialakításánál a vállalat külön figyelmet szentelt arra, hogy maga a felület modern hatást keltsen, illetve hagyományos környezet mellett jól használható legyen érintőképernyőn is. Utóbbi például a korábbi vezérlőpultnak egy gyenge pontja volt.

Az Intel kiemelte, hogy a Graphics Command Center rendkívüli módon figyel az egyszerűségre, vagyis részletesen elmagyarázza az éppen bekapcsolni kívánt funkció lényegét, ezt akár egy képpel is szemlélteti, tovább egy ötös skálán jelöli azt is, hogy az adott hardverre vonatkozóan mennyire erős terhelést fejthet ki. A felhasználó így rengeteg adat birtokába jut, hogy meghozhassa a számára legjobb döntést. Természetesen a paraméterezés globális érvényű, vagy játékokra lebontott.


[+]

A multimédiás rész is hasonlóan átgondolt, a felhasználók láthatják, hogy az egyes változtatások mit eredményeznek a videóra vonatkozóan. Még saját tartalmat is be lehet tölteni, és a meghajtó amolyan demonstrációs módban mutatja az adott paraméter tényleges hatását rá.

Kisebbfajta bónusz, hogy a vezérlőpult témája is kiválasztható, aminek nincs túl nagy jelentősége, de az összhatáshoz azért biztosan hozzátesz.

Az UWP platformra írt Intel Graphics Command Center az alábbi oldalról tölthető le, és kompatibilis a jelenleg elérhető legújabb DCH, azaz modern besorolású grafikus meghajtóval. A hardver tekintetében minden olyan IGP-n működik, amelyet a telepített eszközillesztő támogat. A korábbi vezérlőpult addig megmarad alternatívának, amíg a Graphics Command Center ki nem kerül az Early Access státuszból, így jelenleg még választhatnak a felhasználók, hogy melyik programon belül szeretnék konfigurálni az adott grafikus vezérlőt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés