Hirdetés

Elérhető árú alumínium ház a Meridiantól

Magyarországon nem örvendenek túl nagy népszerűségnek az alumíniumból készült számítógépházak, melynek fő oka az ár, amit nem kifejezetten a magyar átlagfizetésre optimalizáltak. A konkurens cégek, a CoolerMaster, Lian-Li, 40-100.000 Ft-os árkategóriában kínálják házaikat, persze táp nélkül. Ezek igen jó minőségű, ultrakönnyű, esztétikus, és nagyon jól szerelhető felépítmények, csak az ár/érték aránnyal volt gond... eddig.


Meridian M-2015 Meridian M-2015 Meridian M-2015


Első ránézésre leginkább a Lian-Li házak előlapjának kialakítására emlékeztet az egyszerű vonalakkal operáló frontrész. Közelebbről megnézve pedig a CoolerMaster házak egyik dizájnelemére figyelhetünk fel, hiszen a letisztult előlapot egy víztiszta plexilemezzel borították, ami feldobja a ház egyszerű külsejét. Az igazi egyéniséget pedig a kör alakú, fémhálós szűrővel ellátott légbeömlő biztosítja a háznak, ami amellett, hogy esztétikus, a hűtésben is fontos szerepet vállal. A beömlő alatt egy full extrás kezelőfelületet találunk, melyen 2 USB, 1 FireWire, 1 Gameport és három kis jack aljzat kapott helyet. Okos megoldás, hogy fejhallgató hangerejét is innen állíthatjuk. A ház könnyen szerelhető, kivehető alaplaptálca is megtalálható benne, ami nem minden alu ház alapfelszereltségének része. A "ha már lúd, legyen kövér" elvet követve gyárilag négy darab 80 mm-es ventilátorral szerelik a dobozt a jó légáramlás kialakítása érdekében.


Meridian M-2015 Meridian M-2015 Meridian M-2015


A Meridian új, M-2015 típusnevű alumínium midi tornya ugyanezeket a szolgáltatásokat, legalább olyan minőséggel párosítva kínálja a konkurens árak feléért, harmadáért, pontosabban $130-ért (kb 32000 Ft). Ez még mindig nem fogja tömegcikké varázsolni, de már sokkal elérhetőbbé tenné a magyar vásárlóknak is. Csak tenné, persze, mert jelenleg nincs Magyarországon importőre, legjobb esetben is Ausztriába kell elmennie annak, akinek ilyenre fáj a foga. A magyar cégek kezdhetnek gondolkozni a behozatal lehetőségén...

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés