Hirdetés

Elengedi a pillangómechanikás billentyűzetet az Apple?

Pletykák szerint már a gyártó sem bízik saját megoldásában, elképzelhető, hogy a következő notebookjaik esetében más irányt követnek majd.

A 2015-ben piacra dobott és általunk is tesztelt 12 hüvelykes MacBook modellben mutatkozott be az Apple pillangómechanikás billentyűzete, amivel kapcsolatban annyian jelezték, hogy sorban ragadnak be a gombok, hogy végül maga a gyártó is elismerte a problémát és vállalta, hogy a meghibásodott darabokat ingyen cserélik.


[+]

Később egy ráncfelvarrás alkalmával már szilikonbetéteket is elhelyeztek a kupakok alatt, ám ez sem oldotta meg a bajt, az ismert elemző, Ming-Chi Kuo szerint pedig az idei frissített MacBook Airből teljesen eltűnhet ez a fajta megoldás, hogy átadja helyét egy olló mechanikás verziónak, amely hosszabb úton fog járni és a vállalat reményei szerint tartósabb is lesz. Kuo állítja, hogy ezt a fajta billentyűzetet olcsóbb lesz majd előállítani, mint a jelenlegi pillangómechanikás variánst, talán – bár nem tartjuk valószínűnek – ez a gép árán is érződni fog. Az elemző, forrásai alapján úgy tudja, hogy ez az információ csak az Airre vonatkozik, a Pro széria esetében a következő év előtt biztosan nem kerül leváltásra a sokat reklámozott, de a gyakorlatban felemásan teljesítő klaviatúra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés